PORODICA 25-godišnjeg navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, svirepo ubijenog u Istanbulu, u subotu je bila u neverici da je njihov voljeni sa drugovima otišao na „put bez povratka“, kao i njegov otac tokom ratnih devedesetih.

Ekipa „Novosti“ u razgovoru sa njegovim zetom saznala je da je ovaj nesrećni mladić završavao geodeziju u Novom Sadu, a iza sebe je ostavio majku, sestru i dugogodišnju devojku.

Na ulaznim vratima stana, pri vrhu ukrašenih svadbenim vencem, koji se još nije osušio, u Ulici Ohridska broj 5, zatekli smo zeta Đorđa Jankelića sa suzama u očima.

- Živeo je sa majkom i sestrom kojom sam se oženio pre četiri i po meseca - priča Jankelić isprekidano. - One su u šoku jer su bile veoma vezane za njega. Bio im je sve na svetu.

Prema Jankelićevim rečima, Markova tužna životna priča počela je 1992. godine. U vrtlogu krvavih sukoba na teritoriji Dalmacije, njegov otac izgubio je život.

MUK DRUGOVA NA izlazu iz zgrade u kojoj stanuju Ivkovićevi, jedva su, pridržavajući jedan drugog, izašli drugovi nastradalog. Oni, vidno potreseni, nisu želeli da komentarišu ubistvo svog prijatelja.

- To je bio veliki udarac za njega, da kao dečak ostane bez očinske figure, ali nastavio je da ide pravim putem i bori se kroz život - ističe Jankelić. - Studirao je geodeziju u Novom Sadu i bio je pri kraju. Nadao sam se da ćemo to veselo obeležiti. Imao je, ima, ne znam ni kako da se izrazim devojku Ivanu, sa kojom je bio 3-4 godine u vezi. Mogu samo da zamisli kako se ona oseća.

Na kućnom pragu nepomično su stajali i Markova dva brata od tetke.

- Ne znam šta da kažem - otpočinje brat Željko gledajući besciljno oko sebe. - Hoću samo da se zna da je bio dečko za primer i ne znam šta više da kažem, a i ne mogu više da pričam.

KLUB PONUDIO SVU POMOĆ

ZET Marka Ivkovića Đorđe Jankelić zahvalan je srpskom konzulu u Istanbulu Zoranu Markoviću i predsedniku Košarkaškog kluba Crvena zvezda na ponuđenoj pomoći. - Poziv smo dobili noćas oko četiri sata od gospodina Markovića, koji nam je saopštio da je Marko mrtav i sve okolnosti koje su do toga dovele - objašnjava Jankelić. - On je još dodao da mu se obratimo za sve što nam je potrebno. I Čović je kontaktirao sa nama i rekao da mu se bukvalno javimo u pola noći, u pola dana, ako nam nešto zatreba.

KOMŠIJE: BIO JE DOBAR DEČKO

KOMŠIJE ubijenog Marka Ivkovića u velikom su šoku zbog svega što se desilo. Kažu da je bio veoma dobar momak, i da do sada nije učestvovao u incidentima.

Marko je u stanu u Ohridskoj ulici u Zemunu živeo sa majkom i sestrom koja se nedavno udala. Na vratima iznad stana još stoji svadbeni venac.

- Bio je zlatno dete, nikad nije pravio probleme - priča jedan od suseda. - Navijao je za Zvezdu, ali je više voleo fudbal od košarke, otkud je i krenuo... Ovo je velika tragedija, tako mlad dečko ovako da nastrada.

Naš proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić preko „Tvitera“ je komentarisao tragediju u Istanbulu.

- Otišao sa šalom oko vrata da navija, a vraća se u kovčegu. Kako da posle ovakvih događaja povedete dete na utakmicu. Ubistvo navijača Zvezde u Istanbulu jednako je tragediji stradalog Francuza u Beogradu (Brisa Tatona). Nažalost, bojim se da će naš momak biti brzo zaboravljen.


MLADIĆ PRED SMRT NAZDRAVLjAO ČUVŠI DA ĆE POSTATI UJAK

NOVINARI „Novosti“ u su razgovarali sa Markovim prijateljima koji su sa njim bili do poslednjeg trenutka. Oni su nam posvedočili da je samo nekoliko sati pre nego što mu je nož zabijen u srce, Marko bio neizmerno srećan. Sestra mu je javila da je u drugom stanju i kažu, pevao je od sreće.

- Marko se popeo na jednu od stolica i podelio vest sa nama - priča nam jedan od „delija“ koji nije želeo da mu se pominje ime. - Nazdravili smo, to je slika koju neću moći da zaboravim dok sam živ. Bio je tako srećan, a sada ga nema. Znam da se o svakom pokojniku priča sve najlepše, ali naš ubijeni „brigadir“ je zaista bio zlatan momak.

Pročitajte i:

VIDEO: Protestna šetnja do turske ambasade, sveće i počast za ubijenog Marka

Navijači Zvezde: Sabili su nas u ćošak, gađali topovskim udarima, stolicama...

Ataman: Nisam Srbe nazvao teroristima, kamere će pokazati ko je kriv

Srbija uputila demarš Turskoj zbog ubistva navijača

Pogledajte šta je prethodilo ubistvu navijača u Istanbulu (VIDEO)