DRAGAN Đurić (34), osumnjičen za surovo ubistvo tinejdžerke Tijane Jurić (15) angažovao je beogradskog advokata Viktora Gostiljca da ga zastupa u daljem toku postupka! Mesar iz Surčina do sada je imao branioca po službenoj dužnosti, advokata iz Subotice Dragana Mileusnića, kome će biti otkazano punomoćje.

Gostiljac, koji je svojevremeno bio u pravnom timu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, pred Haškim tribunalom, u petak je za „Novosti“ potvrdio ovu informaciju, naglašavajući da se još nije upoznao sa predmetom, ali da se pre dva dana video sa Đurićem u pritvoru.

- Susret je kratko trajao, bio je protokolaran i nismo pričali o slučaju - kaže Gostiljac. - On lično mi je potpisao punomoćje, a u kontakt sa mnom stupio je preko nekih ljudi iz svog okruženja. Verujem u princip da svako ima pravo na odbranu, a s obzirom na to da je Srbija pravna država, taj princip će se poštovati i u ovom slučaju.

Gostiljac je najavio da će se u ponedeljak u Subotici upoznati sa predmetom, da će se zatim videti sa svojim klijentom, i potom i zajedno „krenuti da spremaju odbranu“.

Inače, Gostiljac, između ostalog, brani i Igora Tuđmana (34), unuka bivšeg predsednika Hrvatske Franje Tuđmana, koji u Sremskoj Mitrovici služi kaznu za razbojništvo.