MESAR iz Surčina Dragan Đurić (34) osumnjičen za surovo ubistvo tinejdžerke Tijane Jurić (15) iz Subotice, ostaje u pritvoru, odlučilo je u utorak vanpretresno krivično veće Višeg suda u Subotici. Rešenjem se odbija žalba njegovog branioca, koju je uložio na odluku sudije za prethodni postupak, da se Đuriću odredi pritvor u krivičnom postupku u fazi istrage koja se vodi protiv njega zbog teškog ubistva, u sticaju sa krivičnim delom silovanje.

Đurić se od subote, kada je sat iza ponoći sproveden u zatvorsku ćeliju, posle saslušanja u tužilaštvu, nalazi sam u višekrevetnoj sobi, „izolovan“ od ostalih „stanovnika“ subotičkog zatvora, bez mogućnosti kontakta sa njima. U ćeliju mu se, kao i ostalim pritvorenicima, donosi hrana.

Po nezvaničnim saznanjima „Novosti“, postoji mogućnost da osumnjičeni za ubistvo devojčice iz Subotice, za kojom se tragalo 13 dana, bude premešten u Specijalnu bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu.

Đurićev branilac Dragan Mileusnić, koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, ni u utorak nije želeo da daje bilo kakve informacije u vezi sa slučajem njegovog klijenta.

- Nemam nikakav komentar u vezi sa odlukom vanpretresnog krivičnog veća - kazao je kratko Mileusnić. - U ovoj fazi postupka ne mogu da dajem nikakve informacije.

On nije mogao da odgovori ni na pitanje da li je u ponedeljak posetio Đurića u zatvoru, s obzirom na činjenicu da je tog dana dobio stalnu dozvolu za posete svom branjeniku, što znači da može da odlazi kod njega po potrebi i da ga posećuje u skladu sa kućnim redom zatvora.

Đurićev branilac je, saznajemo, zasad jedini koji je od sudije za prethodni postupak dobio dozvolu da poseti osumnjičenog u pritvoru. Do sada to nisu tražile ni njegova majka, niti sestra.


NAREDBE ZA VEŠTAČENjE

VIŠE javno tužilaštvo u Subotici je počelo sa istragom povodom ubistva devojčice iz Subotice. Kako je saopšteno „Novostima“, izdato je više naredbi za razne vrste veštačenja.

- Posle toga će se preduzeti i druge potrebne radnje u istrazi - navode u subotičkom Višem javnom tužilaštvu.