TRAGEDIJA u Bajmoku nevidljivim nitima je spojila sudbine dveju porodica iz Subotice: Jurić, porodice petnaestogodišnje Tijane, svirepo ubijene i zakopane na napuštenoj deponiji, i Svetlane Simendić, majke godinu dana starije Milice Barašin, brutalno usmrćene pre četiri godine na subotičkoj periferiji, za čijim se ubicom još traga. Nadala se Svetlana i iskreno želela da njeni sugrađani, koje i ne poznaje, neće doživeti njenu sudbinu.

Nažalost, sve se odigralo drugačije, ali je hapšenje Dragana Đurića (34) mesara iz Surčina, koji je hladnokrvno, bez pokajanja priznao da je usmrtio Tijanu, „rodilo“ sumnju Miličinoj majci da je možda on odgovoran i za smrt njene jedinice.

- Nemam nijedan dokaz, ali mi majčinski instinkt govori da je možda taj čovek pre četiri godine ubio i moju Milicu - kaže Svetlana. - Bar su ga uhvatili, da ne nastrada još neko dete.

Veruje ucveljena majka da slučaj njene Milice neće pasti u zaborav i da će policija identifikovati i pronaći odgovornog za smrt devojčice.

- Tijanin nestanak me duboko potresao, a od trenutka kada sam saznala da je pronađena mrtva, niti sam jela, niti spavala, neprestano sam mislila na nju - nastavlja Svetlana. - Meni se sve desilo za tren oka, a oni su danima bili u neizvesnosti. Stupila sam u kontakt sa Tijaninim ocem Igorom, u kratkom razgovoru smo se dogovorili da se vidimo i popričamo o zajedničkoj muci, ali nažalost, u međuvremenu se saznalo za devojčicinu tragičnu sudbinu. Jedino što sam mogla da učinim jeste da odem na sahranu malog anđela.

Svetlana, mada sama, i kako kaže bez podrške, odlučna je da ne odustane od borbe da se otkrije ko je 7. oktobra 2010. nadomak kuće, pored pruge u subotičkom naselju Zorka, napao Milicu s leđa i prerezao joj vrat.

- Imala sam samo nju - kroz suze govori Svetlana. - I da mi je neko surovo otrgne i nastavi da slobodno šeta ulicom. Nadam se da ću jednog dana ipak čuti ime ubice. Živim za taj dan!ČETIRI GODINE

MILIČINA majka će 7. oktobra organizovati obeležavanje četiri godine od ubistva ćerke.

- Još ne znam tačno na koji način ću to učiniti, ali sigurno hoću - kaže Svetlana.