SRPSKA i mađarska policija od utorka ujutru su proširile prostor na kojem pokušavaju da nađu bilo kakav trag koji bi pomogao u rasvetljavanju sudbine Tijane Jurić (15), koja je nestala u Bajmoku u noći između petka i subote. Za sada, međutim, nema nikakvih naznaka šta se desilo sa devojčicom, a u potragu je uključen i sam Interpol, preko kojeg se odvija trenutna razmena informacija.

U toku je veštačenje pronađene bele patike „ol star“ i veštačkog nokta, za koje su rodbina i Tijanini drugovi rekli da pripadaju njoj. Policija pokušava da pronađe bilo šta što bi pomoglo da se dođe do istine o njenom nestanku.

- Prosleđene su devojčicine fotografije mađarskoj policiji, kao i Interpolu - navodi izvor „Novosti“ blizak istrazi. - Pored toga, pretresali smo i neke objekte u okolnim atarima, a to isto čine i mađarski policajci na njihovoj teritoriji. Pregledali smo i kanale. Analizirali smo bazne stanice a Tijanin telefon bio je u funkciji do pola tri ujutru 26. jula, odnosno gotovo dva sata posle nestanka. Sve informacije pažljivo proučavamo i analiziramo.

Svaki zvuk telefona u domu Jurića, članovima porodice budi nadu da će čuti Tijanin glas ili bar vest da je živa i zdrava. Onda usledi uzdah razočaranja, jer vesti o njihovoj devojčici, koja je nestala u Bajmoku u noći između 25. i 26. jula, još nema. U porodičnoj kući u Bajmoku smenjuju se uzdasi i suze, ali oni ipak ne uspevaju da uguše nadu da će se Tijana vratiti.

- Ne znam šta da kažem, nikome na svetu ne želim da ni na minut bude u ovoj situaciji, novih vesti o istrazi nažalost još nema, policija nije nam dala nikakve konkretne informacije da bismo znali da li su na nekom tragu - priča otac Igor. - Da li je u pitanju otmica ili nešto drugo, ne znam, ali sigurno znam da nije svojevoljno napustila svoj dom, niti da je pobegla sa dečkom, kako smo u pojedinim medijima pročitali.

Igor, koji inače radi u Belgiji, svoju mlađu ćerku poslednji put je video na proslavi male mature. Po završetku škole i upisa u srednju Muzičku školu, otišla je sa bakom i dekom na letovanje, a potom je trebalo da mu dođe u posetu u Belgiju.

- Nemam nameru da angažujem privatne detektive, policija i drugi nadležni organi rade svoj posao, ja im u potpunosti verujem da će učiniti sve da pronađu našu devojčicu - dodaje otac, pokušavajući da sačuva pribranost i bude oslonac ženi i drugoj ćerki. - Mnogo ljudi je uz nas, Tijanini drugovi i drugarice, njihovi roditelji, naši prijatelji i mi smo im neizmerno zahvalni. Moje kolege iz Belgije su takođe uputile reči podrške i najavile da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Belgije stupiti u kontakt sa našim MUP i ponuditi im pomoć u rešavanju slučaja. Svaka informacija, svaki detalj je dragocen i može pomoći u istrazi, zato molim sve ljude koji nešto znaju da pomognu. Samo molim ljude da se ne organizuju sami, policija radi svoj posao, a to možda može i odmoći u istrazi.

Od prvog dana uz porodicu je i tridesetak Tijaninih drugara, koji su prvi primetili da je nema, da joj se na putu ka Sportskom centru „Rata“ izgubio trag i u subotu u jedan čas iza ponoći krenuli su u potragu za njom.


APEL SUBOTIČKE POLICIJE

SUBOTIČKA policija u utorak se zvanično oglasila povodom nestanka devojčice.

- S obzirom na to da se radi o nestanku maloletne osobe, pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, u akciju pronalaženja su pored pripadnika PU u Subotici uključene i specijalističke ekipe MUP. Takođe, zbog blizine državne granice sa Mađarskom, odmah je ostvaren kontakt sa njihovim nadležnim organima.

Policija, takođe, moli građane, ukoliko imaju bilo kakve informacije u vezi nestanka Tijane Jurić, da se jave u Policijsku upravu u Subotici ili na broj telefona 192, odnosno 064/8927365.