GORAN Ristanović je uspešnu košarkašku karijeru gradio u OKK Beogradu i Partizanu, za koji je od 1981. do 1983. godine odigrao 74 utakmice. Takođe je bio član mlade i seniorske reprezentacije tadašnje SFR Jugoslavije. Po završetku igračkog staža od 1988. do 1992. godine obavljao je funkciju direktora marketinga crno-belih, u vreme dok je, na klupi sa trenerskim veličinama Duškom Vujoševićem i Željkom Obradovićem, stasavala jedna od najuticajnijih generacija ne samo u jugoslovenskoj, već i evropskoj košarci, sa Đorđevićem, Danilovićem, Divcem, Paspaljem..., čiji je vrhunac bila kontinentalna kruna u Istanbulu.

POSLE odlaska iz Humske, Ristanović je bio direktor KK Beobanka, koja u drugoj polovini devedesetih godina prošlog veka, pod trenerskom komandom Darka Rusoa, a stručnim nadzorom „oca“ srpske košarke, profesora Aleksandra Nikolića, ostavila značajan trag na jugoslovenskim prostorima.

POČETKOM ovog milenijuma Ristanović, koji je inače diplomirao na Pravnom fakultetom, uplovio je u menadžerske vode kao suosnivač beogradskog ogranka agencije „Olsta“. Sertifikovan je agent Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore i FIBA.CECIN DEVER I PREDSEDNIK OBILIĆA STOJAN Novaković Cope, ranjen u pucnjavi ispred kafića „Mariki“ u Zvečanskoj ulici, postao je poznat široj javnosti početkom devedesetih godina prošlog veka kao jedan od najboljih prijatelja Željka Ražnatovića Arkana. Novaković je bio član Srpske dobrovoljačke garde (SDG) i jedan od potpredsednika Arkanove Stranke srpskog jedinstva (SSJ).

NOVAKOVIĆ je 1996. godine, zajedno s Ražnatovićem, preuzeo FK Obilić i bio jedan od najznačajnijih ljudi u klubu tokom najvećih uspeha, jedno vreme i predsednik. S njim u rukovodstvu, Obilić je najpre iz tadašnje Prve B lige ušao u Prvu A ligu, a zatim, u sezoni 1997/98. osvojio i titulu prvaka SR Jugoslavije. „Vitezovi“ s Vračara tako su postali jedini klub koji je od raspada bivše SFRJ uspeo da na godinu dana prekine dominaciju Crvene zvezde i Partizana.

Novaković je kasnije dovođen i u vezu s transferima pojedinih igrača Obilića, ali i iz drugih klubova, kojima je bio nezvanični menadžer. Tokom policijske akcije „Sablja“ bio je uhapšen, ali je posle jednomesečnog pritvora pušten i nikada mu nije bilo suđeno.

Ubijen prijatelj Luke Bojovića, Svedok: Ubice nisu imale maske pročitajte OVDE

KAO jedan od najbliskijih Arkanovih prijatelja, bio je i dever na svadbi Željka i Svetlane Ražnatović. U junu prošle godine, zajedno sa bivšim fudbalerom Nikolom Lazetićem i pevačem Ivanom Gavrilovićem, svedočio je na suđenju Luki Bojoviću, u vezi s ubistvom Branka Jevtovića Jorge. Tada je Jorgina nevenčana supruga Ivana Buha rekla da je „čovek s nadimkom Cope“ zvao Jevtovića dva meseca pre ubistva i rekao mu da se pomiri sa Svetlanom Ražnatović i da će mu ona vratiti novac. Ove navode Novaković je negirao na suđenju.