IZ Novog Sada, koji je izuzetno voleo i kojem je puno dao, odlazio je često, ali se stalno vraćao, uvek sa novim idejama, planovima, željama... Stoga je svima nama teško i da zamislimo da je ovo njegov poslednji odlazak.

Ovo je u sredu, opraštajući se od svog oca, predsednika FK Vojvodina i vlasnika hotela „Park“ i „Leopold I“ Ratka Bate Butorivića (59), rekao njegov stariji sin Balša (25). Butorovićevi posmrtni ostaci su, odmah posle ispraćaja u kapeli na novosadskom Novom groblju, prevezeni u Nikšić, gde će, na groblju u predgrađu Kočani, biti sahranjen u sredu u 16 časova.

- Moj otac odlazi, ali ostaju njegova dela, njegova Vojvodina - dodao je, kroz suze, Butorovićev stariji sin. - Moj dug prema njemu je da osiguram bezbednost mog brata i moje majke i ja ću to učiniti, ne plašeći se ni smrti, kao što je se ni on nikada nije plašio.

BIO I NENAD OPAČIĆ NA prilično iznenađenje prisutnih, na ispraćaju Ratka Butorovića pojavio se i bivši vođa veterničkog narko-klana Nenad Opačić. On se, inače, nalazi na izdražavanju kazne u Sremskoj Mitrovici.

Na poslednji Butorovićev oproštaj sa gradom u kojem je živeo više od trideset godina, došlo je oko 200 ljudi. Među njima su bili i bivši košarkaš Žarko Varajić, bokserske legende Tadija Kačar i Dragomir Vujković, pevačica Nataša Bekvalac koja je došla sa ocem Dragoljubom, inače bivšim trenerom Vojvodine...

Butorović, čiji život je pratio niz kontroverzi, pronađen je, u subotu ujutro, mrtav u svom apartmanu u hotelu „Park“.