SA teškim povredama stomaka, opasnim po život, Predrag Danilović je sam otišao do Urgentnog centra gde mu je pružena lekarska pomoć, pošto je nožem uboden u restoranu „Kafanica“ u Košutnjaku.

Do sukoba je, kako se nezvanično saznaje, došlo u dva sata i dvadeset minuta iza ponoći u subotu, kada je napadač nakon verbalne svađe, najpre flašom udario Danilovića, a onda potegao nož i ubo ga u predelu stomaka.

- Danilović je uboden u stomak i presečena mu je tetiva palca desne ruke, posle svađe u restoranu „Kafanica“ - rečeno je u MUP Srbije. - Ovaj incident nije ni u kakvoj vezi sa odigravanjem derbija u Beogradu ili sa navijačkim grupama.

Danilović je sa povredama stomaka, ruku i glave primljen u Urgentini centar gde je operisan i u stabilnom je stanju. U bolnici se oporavlja i nije životno ugrožen, potvrdio je direktor Urgentnog centra dr Zlatibor Lončar.

Kako se nezvanično saznaje, funkcioner Partizana je u prijateljskom okruženju proveo dobar deo dana u „Kafanici“. Tu je bio čest gost jer je prijatelj sa vlasnikom restorana.

Jelo se i dosta pilo, a u 2.20 posle ponoći počela je svađa, u kojoj je Danilović udaren teškim predmetom, najverovatnije flašom. Ubrzo je preki, navodno veoma blizak prijatelj, potegao i nož kojim je dva puta, u predelu stomaka, ubo bivšeg košarkaša.

MIRAN IGRAČ - NERVOZAN FUNKCIONER ZA vreme svoje bogate igračke karijere Saša Danilović je, osim prekih pogleda sa Sabonisom nakon zakucavanja, bio gotovo uzoran i miran košarkaš. Jedan od onih sa najvećim brojem odličja na svojim grudima. Ipak, imao je zabeležena dva incidenta na mestu funkcionera Partizana. Pre deset godina je na proslavi šampionske titule započela tuča isprovocirana dobacivanjem jednog navijača Daniloviću, pa ga je ovaj gađao stolicom. Teži incident zbio se 2007. kada je Danilović napao sudiju Marka Jurasa u svlačionici, nakon utakmice u Vršcu. Tada je bio suspendovan na dve godine, zbog nanošenja lakših povreda sudiji, ali mu je kazna preinačena za isti period - uslovno.

Iako se ubrzo pojavila i Hitna pomoć, povređeni Danilović je odbio da ga oni prevezu pa je u teškom stanju sa mnogo izgubljene krvi, sam otišao na prijemno odeljenje Urgentnog centra. Lekari su odmah započeli operaciju i odveden je na reanimaciju. Tek u subotu u toku prepodneva lekari su potvrdili da je van životne opasnosti.

Danilović je odbio saradnju sa policijom i nije želeo da kaže ko ga je napao i izbo nožem. Policija je obavila uviđaj i razgovarala sa osobljem i vlasnikom restorana.

U subotu pored porodice kraj kreveta Danilovića našao se i Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije. Prema njegovim rečima, Danilović se dobro oseća i trebalo bi da ostane u bolnici tri dana, ali to zavisi od njegovog stanja.

- On se drži muški i hrabro, čak se i našalio sa mnom. Kada sam mu rekao da je imao više sreće nego pameti i da ga Bog voli, on mi je kroz smeh odgovorio da ovo nije bio prvi put i da očigledno Bog voli takve kao što je on - rekao je Vučić.

Premijer i ministar unutrašnjih poslovoa Ivica Dačić posetio je u subotu Danilovića koji se oporavlja u Urgentnom centru. Govoreći o razlozima incidenta Dačić kaže da je „koliko on zna reč o tradicinonalnoj srpskoj svađi među prijateljima“.

U MUP navode da još nije utvrđeno kako je došlo do incidenta, ali da je Danilović zadobio povrede opasne po život.

- Policija proverava kako je došlo do sukoba i šta je uzrok ranjavanja Danilovića - rekao je Milorad Veljović, direktor policije.

BLISTAVA SPORTSKA KARIJERA

PREDSEDNIK Partizana Predrag Saša Danilović (43) je u rodnom Sarajevu napravio prve košarkaške korake. Kao 16-godišnjak je odlučio da pređe u Partizan, ali „studenti“ mu nisu izdali ispisnicu, pa je morao da pauzira dve sezone. Za to vreme sedam meseci je proveo u SAD kao igrač srednjoškolskog tima Kukvil, u Tenesiju. Od 1988. do 1992. sa velikim uspehom je nosio crno-beli dres.

Punih 12 godina je bolonjski Virtus čekao na „skudeto“, da bi po Danilovićevom dolasku vezao čak tri (1993, 1994, 1995).

Kao većina evropskih zvezda tog vremena, nije odoleo NBA mirisu i u leto 1995. je odleteo za Majami. Godinu dana kasnije se preselio u Dalas. Želja za uspesima (Majami i Dalas u to vreme nisu bili NBA krem) vratila ga je u Virtus, s kojim je 1998. opet košarkaški poharao Italiju, ali i Evropu, da bi 1999. osvojio i Kup Italije.

Godinu dana kasnije, u leto 2000, kao 30-godišnjak, posle Olimpijskih igara u Sidneju, neočekivano je odlučio da stavi tačku na karijeru.

Samo nekoliko meseci posle, prihvatio se potpredsedničke funkcije u Partizanu. Godinu kasnije bio je izabran za predsednika.