NOVI SAD - Siniša Vučinić (40) iz Beograda, predsednik Srpske partije socijalista, uhapšen je u utorak u Novom Sadu zbog sumnje da je iznuđivao novac, u četvrtak će biti priveden na saslušanje dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Novom Sadu.
Ženska osoba koju je policija privela zajedno sa njim, prema onome što saznajemo je njegova supruga. Ona je u utorak uveče puštena. Uloga treće privedene osobe - mladića u zelenoj „vijetnamci“, ostala je nejasna i u sredu.
Policija u šturom saopštenju, osim podatka da se Vučnić sumnjiči za iznudu novca uz pomoć bosanskih i crnogorskih kriminalnih struktura, nije navela više detalja, ali ni podatak koga je „reketirao“. Prema nezvaničnim saznanjima, Siniša Vučinić je već nekoliko godina iznuđivao novac od jednog novosadskog ugostitelja. Pošto je kod njega pronađena izvesna suma deviza, pretpostavlja se da je uhapšen neposredno posle još jedne isplate.
Nekoliko sati posle hapšenja, kada je trebalo da bude odveden u pritvor Okružnog zatvora, Vučinić je pokušao da izbegne „rešetke“ žaleći se da ima zdravstvenih problema. Pred zatvorskim kapijama, tvrdio je da ima jake bolove i da mu je potrebna lekarska pomoć. Policajcima nije preostalo ništa drugo, već da ga odvedu u Klinički centar. Lekari su Vučinića detaljno pregledali (odveden je i na rendgensko snimanje), urađena je analiza krvi, a na kraju je konstatovano da ne postoji zdravstvena prepreka da ode u pritvor.
Sinišu Vučinića je policija uhapsila u utorak nešto pre 15 časova u Bulevaru oslobođenja, naočigled mnogobrojnih građana. Do „Si marketa“, gde ga je opkolila policija, Vučinić je došao peške u društvu supruge. Pored automobila parkiranog na pomenutom mestu, bio je mladić u zelenoj „vijetnamci“, za koga se pretpostavlja da je njegov vozač.

MIRJANA VUČINIĆ, SUPRUGA SINIŠE VUČINIĆA, O HAPŠENJU SUPRUGA
OPASNA NAMEŠTALJKA TAJKUNA

POVODOM hapšenja Siniše Vučinića, u sredu se našoj redakciji obratila njegova supruga Mirjana, koja je u trenutku hapšenja bila pored svog supruga. U pisanoj izjavi, ona kaže:
- Šokirana sam ovim događajem koji je jedna velika nameštaljka i provokacija, veoma dobro isplanirana, da bi moga supruga predstavila u pogrešnom svetlu. Naime, moj suprug je pošao u Novi Sad, da se vidi sa svojim prijateljem i direktorom firme „Gold auto“, u kojoj je zaposlen četiri godine, Zlatkom Matušićem. To mogu dokumentovati ugovorom o radu na nedređeno vreme, sa istoimenom firmom i kopijom radne knjižice mog supruga.
- Lično sam pošla sa svojim suprugom i svedok sam prijateljskog i normalnog ophođenja između Zlatka Matušića i moga supruga, gde nijednog momenta ne može biti reči o iznudi ili nekim drugim izrazima, koje su mediji koristili u izveštavanju o ovom događaju.
- Šta se desilo i kako je moj suprug uvučen u priču o iznudi, nekakvoj bosanskoj i crnogorskoj mafiji, za mene, a sigurna sam i za njega, je aspolutna nepoznanica, što će i istraga dokazati. Ali vas uveravam da se rado o zluradoj nameštaljki, kojom se moj suprug želi diskreditovati, vrlo moguće zbog svojih oštrih istupanja u medijima na račun novopečenih tajkuna i ljudi koji žele njegovom diskreditacijom da ostvare neke svoje ciljeve. Bojim se da je Zlatko Matušić možda deo ovakve priče, svesno ili nesvesno upotrebljen, da bi se neko osvetio mome suprugu.