Domaće kompanije su nosioci rasta i razvoja privrede, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali i pozvao privrednike da iskoriste sredstava koja im država stavlja na raspolaganje u okviru Fonda za razvoj.

Mali je to izjavio prilikom obilaska domaće kompanije "Mak Trejd Grup" u Rakovici, koja je, kako je kazao, iz Fonda za razvoj iskoristila 52,5 miliona dinara za razvoj poslovanja.

"Domaće kompanije su nosioci rasta i razvoja i upravo je ova kompanija primer. Država je ove godine uspela da im pomogne sa dva povoljna kredita od 40 miliona dinara i 12,5 miliona dinara iz Fonda za razvoj, koje su iskoristili za nabavku opreme iz Kine, a od toga je 2,5 miliona dinara bila bespovratna pomoć države", rekao je Mali novinarima nakon obilaska kompanije.

PROČITAJTE JOŠ - Siniša Mali impresioniran “Zlatiborcem”, obećao podršku

Poručio je privrednicima da iskoriste mogućnost da im država pomogne prilikom nabavke opreme, obnavljanja procesa proizvodnje, unapređenja proizvodnje...

Ministar je podsetio da je danas Vlada Srbije odlučila o povećanju plata i penzija, o ulaganj u Moravski koridor i u druge infrastrukturne projekte, te dodao da ima novca i za domaće preduzetnike i kompanije.

PROČITAJTE JOŠ - Mali: Bolji izgled za poboljšanje kreditnog rejtinga je potvrda dobrih rezultata

Primetio je da se Rakovica ubrzano razvija i kazao da je obaveza države da u narednom periodu deo sredstava iz nacionalnog investicionog programa bude uložen u taj kraj za završetak kanalizacione mreže, obnove objekata zdravstvene zaštite, razvoj privredne zone.

Predsednik kompanije "Mak Trejd" Slavko Radmilović pozvao je svoje kolege privrednike da apliciraju za sredstva iz Fonda za razvoj.

Kazao je da "Mak Trejd" posluje na tržištu 26 godina i bavi se trgovinom i proizvodnjom elektromaterijala.

Kako je rekao, ono po čemu se mere s najboljima u evropi je najnovija linija za konfekciju kabla, a od novca koji su dobili od Fonda za razvoj kupiće još, kaže, još jednu liniju.

Njegova kompanija zapošljava 82 radnika, a uz pomoć sredstava države uskoro bi ih moglo biti i 200.