Novi investicioni ciklus od 10 milijardi evra omogućiće dalji rast srpske ekonomije i podizanje BDP-a u narednim godinama na preko pet odsto, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da očekuje da strane direktne investicije dođu do 3,8 milijardi evra.


Vučić je govoreći o novom investicionom ciklusu na TV Prva rekao da će se investicioni ciklus finansirati iz rasta sopstvenih sredstava, koja se ostavruju zahvaljujući boljoj ekonomskoj situaciji.


Budžet Grada Beograda za narednu godinu biće dvostruko veći, rekao je Vučić i podsetio na teške reforme apostrofirajući 2014. godinu kao godinu kada su izvršene najteže ekonomske reforme.


Kaže da su ljudi taj period istrpeli jer su razumeli da je najzad neko pošten došao na vlast , rekao je predsednik.


"Mi smo sada na odličnom putu", istakao je Vučić i podvukao da će prosečna plata u Srbiji do kraja godine biti između 500 i 510 evra.


On je, poredeći plate u Srbiji sa regionom, podsetio na raniju situaciju po ovom pitanju u Srbiji i istakao da će na Zapadnom Balkanu naša zemlja biti prva po visini minimalnih zarada.


To nije nešto što se najavljuje pred izbore, rekao je Vučić i objasnio da je pred izbore inače uvek "obećavao" trud, rad, znoj...


PROČITAJTE I: Vučić: Bolton neće doći, na jesen mogući incidenti na KiM


Podsetio je na uspeh Srbije na Londonskoj berzi i prodaju desetogodišnjih obveznica što pokazuje da strani investitori imaju pov erenje u našu zemlju.


Predsednik je dodao da očekuje da industrija softvera u Srbiji u naredne tri godine premaši vrednost izvoza poljorivrede iz naše zemlje.