BEOGRAD - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kazao je na sastanku sa novim šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Janom Kejsom Martejnom da je novi sistem upravljanja ljudskim resursima ključan za kvalitetnije usluge građanima.

Ružić je, kako je u saopštenju navedeno, rekao da rad na takvom sistemu znači i nastavak rada na reformi sisitema plata, koja se očekuje da počne od 1. januara 2020.

"Novi sistem je ključan za zapošljavanje, politiku zadržavanja kadrova i edukaciju, nagrađivanja profesionalaca i da bismo imali spremne ljude, koji će pružati kvalitetnije usluge građanima", kazao je Ružić.

PROČITAJTE JOŠ - TRIVUNAC SA MMF: Za 6 godina rešićemo skoro 600 preduzeća

Kako piše u saopštenju, slede ponovni dijalozi sa sindikatima i ministarstvima radi postizanja konsenzusa za primenu novih propisa, uz predviđene finansijske efekte Ministarstva finansija.

"Pored toga, važno je da nastavimo da racionalno i promišljeno zapošljavamo, i zbog toga je potrebno da budemo sigurni da kontrolni mehanizmi imaju efekta", dodaje se u saopštenju.

Novi šef Misije MMF-a Jan Kejs Martejn rekao je da je zadovoljan što će raditi u Srbiji, na čemu mu je čestitao i ministar Ružić.