''Folksvagen'' je saopštio da kreće u "konkretne pregovore" sa predstavnicima "preostalih potencijalnih" lokacija za izgradnju fabrike u jugoistočnoj Evropi, javlja radio Dojče vele, dodajući da Rojters prenosi da su, prema insajderima, u igri ostale Bugarska i Turska.

Skupština akcionara ''Folksvagena'' koja se održava u utorak (14. maj) bila je sa nestrpljenjem iščekivana i širom jugoistočne Evrope. Više zemalja, uključujući Srbiju, nadalo se privlačenju velike investicije automobilskog giganta, a "pobednik" je trebalo da bude obznanjen ovih dana.

Od toga izgleda neće biti ništa, ocenjuje ''Dojče vele'' i napominje da je Folksvagen saopštio da su nadzorni i upravni odbor u ponedeljak odlučili da krenu u "konkretne pregovore" o preostalim potencijalnim lokacijama.

PROČITAJTE JOŠ - "Folksvagen" pravi fabriku u Šumadiji

"Bližih zvaničnih informacija nema, a za ''Dojče vele'' je u ponedeljak u kompaniji kratko rečeno da je i dalje na snazi njihovo saopštenje da konačna odluka nije doneta. Međutim, agencija Rojters, pozivajuci se na insajdere, prenosi da su u igri ostale još samo lokacije u Bugarskoj i Turskoj", navodi se u tekstu.