PREDUZEĆE A. D."Planinka" iz Kuršumlije zainteresovano je za kupovinu i ulaganje u Kuršumijsku banju. Prema rečima Radovana Raičevića, direktora "Planinke", ovo preduzeće, kao nosilac razvoja turizma u kuršumlijskoj opštini, zainteresovano je za kupovinu i obovu rada hotela "Žubor" u Kuršumlijskoj banji, koji ne radi već petnaestak godina.

- Smatramo da je Kuršumlijska banja ogroman prirodni potencijal i da je šteta što ne funkcioniše. Iako je potuno ruinirana i treba puno sredstava za obnovu banjskih kapaciteta, spremni smo u ulaganja jer bismo time objedinili potencijale kuršumlijske opštine - ističe za naš list direktor Raičević.

PROČITAJTE JOŠ - Niko neće Kuršumlijsku banju

Podsećajući da je Kuršumlijska banja i dalje u većinskom vlasništu Fonda PIO i da je prva licitacija bila neuspešna jer je, kako ističe, cena od 2,4 miliona evra za kupovinu ove banje bila previsoka, direktor Raičević opominje da su neophodna znatna sredstva za ulaganje u ovu banju.

- Iako hotel u Kuršumlijskoj banji ima 240 ležajeva i medicinski deo, sve je jednostavno uništeno i ruinirano kao posledica petnaestogodišnjeg nerada - dodaje Radovan Raičević, generalni direktor "Planinke", preduzeća u čijem sastavu posluju Prolom i Lukovska banja kao i prirodni fenomen Đavolja varoš. Inače, Kuršumlijska banja zatvorena je 2003. zbog neizmirenog poreza, a posle serije kurseva za obuku pripadnika policije.