PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić obišla je u sredu novootvoreni pogon italijanske fabrike obuće "Euroin" u industrijskoj zoni u Kuli. Upravo tu posao je našlo 70 ljudi, a planirano je da do 2021. godine bude zaposleno 200 radnika.

Pročitajte još - Premijerka u Pokrajini: Zaposlićemo još 6.000 ljudi u Vojvodini

- Drago mi je što se polako popunjava industrijska zona u Kuli i što se ova opština podiže na noge. Vladi Srbije je najvažniji zadatak da građani Srbije svuda bolje žive, a prvi preduslov je da se otvaraju nova radna mesta, ali da onda polako imamo i takmičenje između investitora kako bismo imali i veći izbor poslova - rekla je premijerka.

Ona je kazala da je stopa nezaposlenost u Srbiji danas spuštena na 11,3 odsto, "što je najbolje do sada, u prethodnih ne znam koliko decenija".

Brnabićeva je naglasila da je Vlada od 1. oktobra ponudila poseban program za mlade koji su završili fakultete, više i srednje škole u poslednjih 12 meseci ili su na birou za nezaposlene duže od pola godine, tako što im je omogućila da otvaraju svoje firme bez plaćanja poreza i doprinosa u prvoj godini poslovanja. Ona je predočila da je samo u oktobru otvoreno 28 takvih preduzeća.

Kompanija "Euroin", koja ima pogone i u Ugrinovcima, Kosjeriću i Feketiću, proizvodi gornje delove obuće, koji se na finalizaciju šalju u Italiju. Obuća se pravi za modne kuće "Luj Viton", "Balensijaga" i "Guči".

NOVI POČETAK

VELIBOR Milojičić, predsednik Privremenog organa opštine Kula, u kojoj će 16. decembra biti održani lokalni izbori, istakao je da poslednji meseci znače novi početak za ovu opštinu. On je podsetio da je u avgustu holandska kompanija za proizvodnju sadnog materijala "Seveplant", koja zapošljava oko 150 ljudi, otvorila prvi pogon u industrijskoj zoni, a da je pre tri sedmice predsednik Vučić prisustvovao otvaranju italijanske fabrike rublja "Fiorano", u kojoj će do kraja januara bite zaposleno njih 450.