Potpuno su neistinite tvrdnje da je Telekom Srbija kupio televiziju Kopernikus, bilo koju drugu televizijsku kuću ili da ima nameru da kupuje bilo kada neku televizijsku mrežu, saopštio je danas srpski telekomunikacioni operater u reagovanju na netačne informacije koje su ovih dana plasirane u javnosti.

Iz Telekoma Srbija navode da se neistinitim informacijama "koje već par dana u javnost iznose pojedini mediji i konkurentske kuće, želi naneti poslovna šteta najvećoj telekomunikacionoj kompaniji u zemlji".

PROČITAJTE JOŠ: Predrag Ćulibrk: "Telekom" kupuje kablovske operatere

"Telekom Srbija je u skladu sa svojim strateškim opredeljenjima da se pozicionira kao lider u oblasti telekomunikacija u regionu, akvizirao kablovskog operatora Kopernikus Tećnology i time nije prekršio nijednu tačku zakona", navodi se u saopštenju.

Jačanjem pozicija kompanije Telekom Srbija biće obezbeđena konkurentnost na tržištu distribucije televizije, građanima povoljnija i kvalitetnija usluga i mogućnost izbora provajdera televizijskih usluga, koja je bila ugrožena dominantnom pozicijom, takoreći monopolom jednog kablovskog operatora u Srbiji, poručuje se u saopštenju te kompanije.