SRBIMA iz hrvatske opštine Vrginmost u utorak je doniran traktor sa pratećom mehanizacijom, čime je ispunjeno obećanje koje im je predsednik Srbije Aleksadar Vučić dao prilikom posete toj opštini. Traktor marke "Belorus" svečano je u Šidu uručila Industrija mesa "Srem Šid", u prisustvu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića.

Ministar je podsetio da je dodeli traktora prethodila poseta srpskog predsednika opštini Vrginmost u februaru, gde je razgovarao sa srpskim stanovništom i upoznao se sa njihovim problemima. Kako je najavio ministar poljoprivrede, Srbi u ovoj hrvatskoj opštini dobiće i jedno komunalno vozilo.

- Ovo je dokaz da gde god da Srbi žive - na Kosovu, u Hrvatskoj, uvek je isti odnos - pomoć i podrška - rekao je Nedimović.

Zahvalio je privrednicima - vlasnicima firmi "Agropapuk" Branislavu Bogatiću i "Đurđević" Milenku Đurđeviću, koji su vlasnici Industrije mesa "Srem Šid", što su donirali i pomogli našim ljudima u Vrginmostu.

Pročitajte još - Vučić: Hvala što čuvate svoje srpsko ime i prezime (FOTO+VIDEO)

Kako je rekao Bogatić, njemu je velika čast što je ugostio ljude iz Vrginmosta i što je doniranjem traktora ispunio predsednikovo obećanje.

On je podsetio da je predsednik pre desetak dana posetio industriju mesa "Srem Šid", koja je jedna od najuspešnijih kompanija zahvaljujući dobrim ekonomskim odnosima sa Turskom, gde Srbija danas izvozi 5.000 tona govedine.

- Zadovoljni smo što smo mogli da pružimo pomoć Srbima u Vrginmostu, uvek ćemo im biti na raspolaganju - istakao je Đurđević.

POMOĆ

TRAKTOR je primio načelnik opštine Vrginmost Milan Vrga, koji je zahvalio predsedniku Srbije i donatorima na novoj mašini, koja će opštini puno značiti.

- Traktor će nam olakšati život, bar u nekom delu - naglasio je Vrga.