Dodela prestižnih priznanja „Superebrends“ donela je najpoznatijem biljnom likeru „Gorki list“ laskavu nagradu u kategoriji alkoholnih pića u kojoj je bilo nominovano čak sedam veoma poznatih brendova. Na svečanoj manifestaciji održanoj 19. juna u hotelu Metropol, stručni savet od 16 članova birao je pobednike u čak 35 kategorija među kompanijama koje rade po najvišim svetskim standardima i društveno su odgovorne.

U procesu izbora posmatrano je 2.600 preduzeća koja posluju u Srbiji, a izbor laureata izvršen je putem kombinovanih glasova Stručnog saveta za Superbrendove i glasova dobijenih na osnovu ankete javnog mnjenja. Predsednik Stručnog saveta Suprebrends Srbija, Toplica Spasojević, objasnio je da program Superbrends postoji u 90 zemalja sveta i da je cilj analitički pristup u analizi brendova na nacionalnim tržištima. U ime “Gorkog lista”, važnu nagradu primio je kreator ovog brenda, Vojin Đorđević, koji je istakao da je veoma ponosan na ovo priznanje.

- Iza svakog uspešnog brenda stoji vizija i drago mi je što potrošači prepoznaju vrednost Jedinog pravog Gorkog lista. To nam daje elan da u narednim godinama budemo sve bolji – rekao je Vojin Đorđević.

(PR)