VLADA Srbije će do jeseni dobiti "Mapu puta" sa predlozima istraživanja, razvoja i primene modela "Industrija 4.0" u Srbiji. Ovo je jedan od najvažnijih rezultata drugog dana Međunarodne konferencije "Industrija 4.0", koja je održana u fabrici "Fijat-Krajsler automobili" u Kragujevcu.

- Mi smo već počeli s primenom najnaprednije tehnologije, digitalizovali smo proizvodnju jer konkurencija i tehnološki napredak zahtevaju brža rešenja i odgovore da bi se uhvatio korak sa konkurencijom - izjavio je direktor fabrike u Kragujevcu Alesio Leonardi.

PROČITAJTE I:Direktor kompanije "Hendi-tel": Sve plate smo im isplatili

Ovaj naučni skup je okupio veliki broj stručnjaka i vodećih ljudi iz brojnih kompanija koje primenjuju najsavremenije tehnologije, ne samo iz Srbije.

"Industrija 4.0" je takozvana četvrta industrijska revolucija i Srbija mora da angažuje sve svoje kapacitete da bi što više uvećala industrijsku proizvodnju.

- Mi u Sjedinjenim Državama pomažemo razvoj naprednog proizvodnog procesa. Kako bismo bili uspešni, stvaramo jedinstvene inovacije gde se koncepti prilagođavaju i koriste u praktičnoj primeni - naveo je primer iz svoje zemlje ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, koji je takođe učestvovao na ovoj konferenciji.

Fabrika "FKA Srbija" u Kragujevcu poseduje "srebrni nivo" svetskog standarda u proizvodnji WCM (World Class Manufacturing) zahvaljujući i svojoj "Fabričkoj akademiji", što je čini jednom od najboljih u ovom delu sveta.