IZVEŠTAJ o održivom razvoju za 2017. godinu, osmi po redu, koji je u ponedeljak u Muzeju moderne umetnosti “Macura” u Starim Banovcima predstavila Naftna industrija Srbije (NIS), pokazuje da je ovoj kompaniji važan poslovni rezultat, ali podjednako i briga o ljudima i životnoj sredini. Tim povodom je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS, rekao na panelu “Održivost inovacija” da je osnova održivog razvoja briga o ljudima.

- Najvažnija je svakako briga o zdravlju i životu svakog našeg zaposlenog - kaže Tjurdenjev. - Jedan od najznačajnijih stubova održivog razvoja za NIS je ulaganje u ljude. Od 2009. godine, NIS je u društveno odgovorne projekte uložio više od tri milijarde dinara, a samo u projekte u oblasti obrazovanja i nauke više od 600 miliona dinara.

Ministar energetike Aleksandar Antić naglasio je da je ponosan što Naftna industrija Srbije, kao, možda, naša najbogatija kompanija, predstavlja lidera u oblasti održivog razvoja i nameće ciljeve koji su esencijalno važni za budućnost svih nas, pa i budućnost kompanije.

Pročitajte još - PREMIJERKA U NIS: Budućnost je u nauci i obrazovanju

Filip Ilić, stipendista NIS-a, koji je posle završetka školovanja zaposlen u kompaniji, rekao je da je tokom studija potpisao ugovor o radu sa NIS-om, što mu je omogućilo da se u potpunosti posveti stručnom usavršavanju, bez brige o egzistencijalnim problemima.