NEKADAŠNjA "Nova livnica" u Novom Beogradu već nekoliko puta je bez uspeha nuđena na prodaju. Agencija za osiguranje depozita pokušaće još jednom da "udomi" deo stečajne mase Beobanke. Vrednost nekadašnje fabrike u Omladinskih brigada procenjena je na 29,95 miliona evra, a da li ovog puta ima zainteresovanih znaće se već 29. juna. Tada ističe rok za otkup tenderske dokumentacije. Prema Generalnom urabnističkom planu, nadležni u ovom delu grada vide nove komercijalne, stambene i javne kvadrate.

Beobanka je u momentu otvaranja stečaja posedovala 141 nekretninu. "Livnica" je jedna od desetak koje još nisu prodate. Mašine, uređaji i objekti zauzimaju 38.815 kvadrata. Sa "Livnicom" eventualni kupac stiče pravo korišćenja 73.771 kvadrata hala i prostora oko njih, pa bi tako bila atraktivna pre svega neimarima.

- Nismo detaljno upoznati sa oglasom, da li se prodaje zemljište ili objekti koji su na zemljištu - kaže, za "Novosti", Nikola Đogatović iz međunarodne agencije za promet nekretnina "Kolijers". - Svakako sa pravom korišćenja se ne može trgovati. Pravo korišćenja se može konvertovati u svojinu, uz naknadu ali i bez naknade. Lokacija je svakako interesantna i isplativost zavisi od kupoprodajne cene zemljišta, kao i potencijala za izgradnju.

PROČITAJTE I:Bogatašima ističe rok

Ne tako davno menjani Generalni urbanistički plan Beograda parcele na kojima su smeštene "Livnica", IMT i Brodogradilište "Beograd" vidi preobražene u komercijalne, stambene i javne sadržaje. Urbanistički zavod je krajem prošle godine počeo izgradnju detaljnog urbanističkog plana prostora na kome se nalazi fabrika traktora i očekuje se da bi za manje od dve godine u ovom delu Novog Beograda mogla da počna gradnja velikog stambeno-poslovnog kompleksa.

ROKOVI

ZAINTERESOVANI kupac bi morao da uplati depozit od 4,49 miliona evra. Dokaz o uplati treba dostaviti Agenciji za osiguranje depozita do 6. jula. Javno otvaranje ponuda, ukoliko ih bude, zakazano je za 11. jul.