NA dvodnevnom Jahorina ekonomskom forumu, koji će započeti danas, biće zastupljene teme sive ekonomije, carinske barijere i problemi zajednički većini zemalja regiona, prvenstveno nezaposlenost, rekao je Saša Grabovac, izvršni direktor Udruženja ekonomista Republike Srpske "Svot" koje je organizator skupa.

Grabovac je naveo da je novina ovogodišnjeg foruma veći broj sesija o ekonomskim temama, a posebno o mogućnostima bolje regionalne povezanosti kada je reč o infrastrukturi, energetskim projektima, te saradnji privrednika u nastupima na trećim tržištima.

- Na forumu će biti razmatrani i zajednički problemi za većinu zemalja regiona, pre svega pitanje nezaposlenosti, posebno mladih, ali i kompleksnije teme kao što je javni dug - rekao je Grabovac, koji je i predsednik Organizacionog odbora foruma.


Pročitajte još - Brnabić: Imamo šansu da u potpunosti promenimo naše sutra


Iz Vlade Srbije je već najavljeno da će u radu foruma učestvovati premijerka Srbije Ana Brnabić koja će se obratiti na otvaranju, a zajedno sa premijerom Republike Srpske Željkom Cvijanović govoriće i na centralnom panelu o značaju regionalne saradnje. Iz "Svota" kažu da bi na forumu trebalo da učestvuju i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović, veći broj ministara, svetskih finansijskih institucija, diplomatskog kora, javnih i privatnih kompanija.


"NOVOSTI"

NAŠE "Večernje novosti" su medijski sponzor trećeg po redu Jahorina biznis foruma, koji se održava u organizaciji Udruženja ekonomista Republike Srpske "Svot".