Duh Italije usred Beograda
25. 02. 2018. u 08:26
Prezentacija delikatesa sa juga Apeninskog poluostrva, u subotu u TC "Delta siti"
Foto D. Milovanović
ITALIJANSKA vina, sirevi, hleb sa maslinovim uljem, grožđe i testenina poreklom sa juga Apeninskog poluostrva ispunili su u subotu prostor u beogradskom TC "Delta siti" u kojem se održala manifestacija "Ukusi juga Italije".
Kroz čarobne ukuse tradicionalne italijanske kuhinje i vrhunskih vina, okupljene je poveo Marko Liguori, književnik iz Napulja i profesor na Univerzitetu u Novom Sadu.
- Između Italije i Srbije postoji epohalna veza koju treba negovati - rekao je Liguori. - Južna Italija je veoma važna za Srbiju jer predstavlja izvorni Mediteran oivčen suncem i morem. Vino i maslinovo ulje su najbolji na jugu Apeninskog poluostrva i verujem da Srbija može da prihvati odlične proizvode sa Mediterana.
PROČITAJTE JOŠ - Japance interesuje srpska hrana
Dok su posetioci uživali u slanim i slatkim đakonijama karakterističnim za Mediteran, direktorka beogradske kancelarije Italijanske agencije za spoljnu trgovinu Marina Skonjamiljo je objasnila šta spaja našu zemlju i južnu italijansku regiju.
- I kod nas i u Srbiji ljudi vole da proizvode zdravu hranu i veruju u poljoprivredu. Razmena iskustava među kompanijama koje se bave proizvodnjom hrane može da doprinese intenzivnijoj saradnji između dve zemlje - kaže Skonjamiljo.

Milan
25.02.2018. 09:17
Vodite računa ,vole žabari da uzmu dobar recept pa da se hvale da je to njihov proizvod.
Italijani su najobičniji prodavači magle,daleko im lepa kuća.
Komentari (2)