Biznismen i lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić saopštio je da je spreman da učestvuje na tenderu za kupovinu Poljoprivrednog kombinata Beograd, jer kako kaže, uveren je da je sadašnja vlada uspela da ukloni nekadašnju "privatizacionu džunglu" koja je Srbiju bezmalo dovela do prosjačkog štapa.


Kako je u saopštenju poručio niti je nudio bilo koju sumu niti je ikada išta privatizovao ili kupio van tendera.

On je rekao da kao čovek koji je dobio najviša međunarodna priznanja u oblasti biznisa i ekonomije, nikada nije učestvovao u, kako je istakao, pljačkaškoj otimačini zvanoj privatizacija Srbije u kojoj je milion ljudi ostalo bez posla.

"Upravo je to razlika između bivše i sadašnje vlasti, to što ova vlast, njen predsednik i vlada čine sve da pravila i zakoni budu isti za sve. Upravo je ova vlast i njen predsednik ispunila najvažnije obećanje da će sve biti javno i na tenderima. Sve što sam u pola veka stvorio sa svojiom porodicom, otela je protivzakonito bivša vlast i zato želimo danas da se vratimo i radimo u Srbiji", rekao je Karić.

Karić je kazao i da Srbija nije pijaca da bi se, kako je naveo "krčmila po kabinetima i u tri kafane i dva stana, kako su to radili pojedinci iz bivše, takozvane demokratske vlasti, koja je uništila nacionalnu ekonomuju Srbije".

On je reagovao na pisanje beogradskih medija o tome da se naljutio na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer mu ovaj nije dao "zeleno svetlo" da mimo tendera i po ceni koju je sam odredio kupi PKB, i kazao da nije ništa nudio.

Karić je, prema pisanju Blica, naumio da preuzme jedan od najvećih i najstarijih poljoprivrednih kombinata u Srbiji za cenu koja je, kako pišu, četiri i po puta niža od njegove realne vrednosti, odnosno, za oko 30 miliona evra.

Vlada Srbije je procenila vrednost PKB-a na 145 miliona evra, a Karićeva ponuda je daleko ispod realne vrednosti PKB i iznosi samo 30 miliona evra, piše ovaj dnevni list.

Karić je za "Blic" potvrdio da želi da preuzme PKB i priznao je da je ljut, ali kaže, na Vojislava Koštunicu, čija je vlast, kako je rekao, nasilno oduzela sve ono što je porodica Karić godinama stvarala.

Pročitajte još:

Karić tvrdi: Glumiće me Mel Gibson?!

Karić za “Novosti” posle letnjeg ćaskanja sa Čovićem: Želim da uđem u Zvezdu