KOMPANIJA "MK grupa" povlači se iz Ukrajine. To bi se moglo zaključiti na osnovu današnje odluke Antimonopolskog regulatora Ukrajine, koji je dozvolio kompaniji "Jerste B.V.", koja je deo "Kernel holdinga", da preuzme akcije u deset poljoprivrednih kompanija u vlasništvu kompanije "Agro invest Ukrajina" Miodraga Kostića.

To je danas prenela ukrajinska agencija "Interfaks".

- Kompaniji "Jerste B.V." je odobreno da preuzme akcije u akcijskom kapitalu kompanije "Agro invest Ukrajina", kompanije "Agro lodžistiks Ukrajina", podružnicama "Bohdanjivske virfil limited", "Kijevska rus virfil limited", "Kolos virfil limited", "Lan virfil limited", "Doljnka-agro, "Korjtna-agro", "Lukašivka" i "Juškivici-agro" - navodi se u saopštenju postavljenom na zvaničnoj internet-stranici Antimonopolske komisije Ukrajine.

Ovom akvizicijom kompanija "Kernel holding" će steći više od 50 odsto glasačkih prava u upravnim organima svih preduzeća. "Kernel holding" je najveći svetski proizvođač i izvoznik suncokretovog ulja, kao i vodeći proizvođač i snabdevač poljoprivrednim proizvodima iz regiona Crnog mora na svetskom tržištu.

"Agro invest Ukrajina" koja pripada "MK grupi" Miodraga Kostića, posluje na tržištu Ukrajine od 2006. godine. Glavne delatnosti ove srpske kompanije u Ukrajini su sadnja i skladištenje žitarica i uzgoj stoke.


MK BEZ KOMENTARA

VEST da je ukrajinski antimonopolski regulator odobrio "Kernel holdingu" preuzimanje akcija poljoprivrednih preduzeća u vlasništvu srpskog biznismena Miodraga Kostića danas je prenela ukrajinska agencija "Interfaks". U kompaniji "MK grupa", danas, međutim, nisu želeli da komentarišu ovu informaciju.