PRVA sledeća deonica auto-puta u Srbiji koja će biti otvorena je između Pirota i Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10. U "Koridorima Srbije" kažu da su radovi na 14,3 kilometra pri kraju i da će do kraja meseca biti pušteni u saobraćaj. Datum još nije određen, ali je premijer Aleksandar Vučić najavio da će otvaranje biti za 15 do 20 dana.

Da je sve teklo po planu ova deonica bila bi otvorena još u maju 2012. godine. Izgradnja ovog dela auto-puta je počela pre tačno šest godina, u novembru 2010. kada je austrijska "Alpina" izabrana za glavnog izvođača radova, a rok za izgradnju je bio 18 meseci. Zbog bankrota ove kompanije radovi su stali, a tek u aprilu 2014. godine potpisan je ugovor sa bugarskom "Trejs grupom", koja je dobila rok od 450 dana da završi posao. I ovaj termin je kasnije produžen, pa je stanovnike ovog dela Srbije i sve one koji putuju za Bugarsku obradovala vest da su radovi konačno pri kraju.

Dužina istočnog kraka Koridora 10 je 86,6 kilometara, a do kraja godine će biti završen posao na 69,4 kilometara. U 2017. godini majstori će se zadržati još samo na deonicama od tunela Bancarevo do Crvene Reke, gde će raditi do kraja sledeće godine i na obilaznici oko Dimitrovgrada, koja bi trebalo da se završi do aprila.

- Do kraja ovog meseca bi trebalo da se okončaju i radovi na trasi između Proseka i tunela "Bancarevo" u dužini od 9,4 kilometra, koje izvodi grčka kompanija "Terna", dok je završetak tunela "Bancarevo" koji gradi češka kompanija "Subtera", planiran za decembar - kažu u "Koridorima". - Prošle godine u decembru je u saobraćaj pušteno 13 kilometara od Crvene Reke do Čiflika u punom profilu, dok su u isto vreme završene i tri trake u dužini od 12,2 kilometra od Čiflika do Staničenja, a drugi poluprofil će biti spreman za vozače u decembru.

Isti rok je i za deonicu Staničenje-Pirot dužine 16,6 kilometara koju gradi grčka kompanija "Aktor".

7 KILOMETARA SE GRADI 6 GODINA

OBILAZNICA oko Dimitrovgrada do sada se pokazala kao jedna od najmaleroznijih deonica. Na ovih sedam kilometara budućeg auto-puta trenutno radi treći izvođač, grčka kompanija "Aktor". Posao na ovoj deonici je još 2010. godine započela austrijska "Alpina" i trebalo je da ga završi još u aprilu 2012. godine. Posle njihovog bankrotstva, izabran je novi izvođač, bugarska "Trejs grupa", ali se ni ova firma nije proslavila na ovoj trasi, pa je ugovor sa njima raskinut. Posle nje je posao dobio grčki "Aktor", koji ima rok do aprila da se konačno "obračuna" sa ovih sedam kilometara do bugarske granice.

KOČE I KLIZIŠTA

KAO što su "Novosti" već pisale, na delu trase između Proseka i Crvene Reke putare je iznenadilo čak 41 klizište. Najviše ih je na potezu od tunela "Bancarevo" do Crvene Reke, gde ih ima čak 27. U "Koridorima Srbije" kažu da je najveća i najproblematičnija kosina sanirana, a nalazi se na potezu između Jelašnice i Bancareva. U ovom preduzeću tvrde i da će "Aktor" završiti ovu deonicu do kraja sledeće godine, mada stručnjaci smatraju da će taj rok biti probijen.