POVODOM slave Novog Sada Đurđica večeras je u Pozorištu mladih, u prisustvu mnogobrojnih gostiju održana svečana akademija, koju je pripremila Crkvena opština novosadska.

Prigodnu besedu održao je episkop bački Irinej, a gradonačelnik Miloš Vučević je, čestitajući Novosađanima sutrašnji slavu, Obnavljanje hrama Svetog velikomučenika Georgija, rekao da će praznik i sutra u Gradskoj kući biti obeležen po tradiciji na pristojan i skroman način.


- Mislim da ćemo imati goste iz gradova omladinskih prestonica Evrope koji su stigli u Novi Sad kako bi pospešili saradnju na tom polju. Oni će imati priliku da vide kako se kod nas obeležava slava, jer je to specifičnost našeg naroda i naše crkve. Suština je da se ništa ne nameće, na slavu nam dolaze kako pravoslavni, tako i katolici i protesta ti, pripadnici islamske veroispovesti i jevrejske zajednice. Dolaze kao prijatelji, jer je naša raznolikost naše bogatstvo, naglasio je Vučević.
U programu svečane akademije učestvovali su Hor Sveti Jovan Damaskin, Dečiji hor Crkvene opštine, Hor Sveti Stefan Dečanski i KUD "Božidar Micić" iz Velike Hoče.