NA Osmom Dunavski biznis forumu koji je uz pokroviteljstvo Privredne komore Srbije održan 3.i 4.oktobra u Novom Sadu, priznanje „Dunavska povelja“ za dosadašnje rezultate u radu, podizanju kvaliteta informisanja i lepotu javne pisane reči, te širenje medijskih sloboda i napore na uspostavljanju poslovnih veza u regionu Podunavlja,dodeljeno je novinarki i šefici Dopisništva Večernjih Novosti za Vojvodinu u Novom Sadu Jovanki Simić.


Ovo priznanje dodeljeno je i Milanu Srdiću, uredniku novosadskog Dopisništva RTS-a kao i Milenku Voćkiću, šefu Dopisništva Slobodne Evrope iz Sarajeva.


Odluku o dodeli Dunavske povelje doneo je stručni žiri, kojim je predsedavao prof.dr Radovan Pejanović sa Univerziteta u Novom Sadu,a na predlog kolega novinara i poslovnih prijatelja Dunavskog biznis foruma iz Novog Sada i Beograda. Dunavsku povelju laureatima uručio je Vlado Markanović, izvršni direktor "Dunavskog biznis Foruma".


PROČITAJTE JOŠ: Skejhilu nagrada "Milan Pantić"


Dunavski biznis forum, najznačajniji regionalni skup posvećen je Dunavskoj strategiji i uticaju biznisa na njenu implementaciju.Orgaorganizatori su : Media Invent, Unija poslodavaca Srbije i Instituta evropskih regiona iz Salcburga.


Na Forumu su dodeljena i biznis priznanja „Dunavski cvet“. Među ovogodišnjim dobitnicima su : Nedeljko Čubrilović,predsednik Narodne Skupštine republike Srpske, Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije i drugi.Laureati Simić i Srdić; Foto: Ilija Ramić