Jako nevreme praćeno kišom i gradom oko 14 sati zahvatilo je Suboticu. Ulice i glavni trg su pod vodom, a najkritičnije je kod železničkog podvožnjaka gde je saobraćaj zbog velike količine vode obustavljen, javlja RTS.

Prema prvim informacijama, vetar je na Paliću polomio nekoliko stabala.

Novosađane zatečene na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara Kralja Petra danas je iznenadio kratkotrajni pljusak. Padavine praćene jakim vetrom, već nisku temperaturu, oborile su za dodatnih desetak celzijusa.

Nešto pre 16 časova jaka kiša stručila se i na prestonicu.

U Srbiji do kraja dana mestimično kiša i pljuskovi s grmljavinom na severu, košava u slabljenju.

Oblačnost s jakim pljuskovima, gradom, olujnim vetrom i grmljavinom iz Bačke premeštaće se ka severnom i srednjem Banatu, objavio je RHMZ.


U Sremu, zapadnoj Srbiji, kao i u planinskim predelima na jugoistoku pljuskovi će biti slabijeg intenziteta i lokalnog karaktera.

PROČITAJTE JOŠ - UPOZORENjE RHMZ: Za dva sata stiže nevreme; Očekuju se pljuskovi praćeni olujnim vetrom i grmljavinom

Na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata, povremeno do 25 metara u sekundi, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Potop u Subotici, foto J.Lemajić


Oblačnost sa pljuskovima, grmljavinom, jakim, ponegde i olujnim vetrom premešta se preko severnog i srednjeg Banata dalje na severoistok, objavio je RHMZ.

Povremeni pljuskovi i grmljavina očekuju se u zapadnoj Srbiji, pojedinim delovima Beograda, kao i u planinskim predelima na jugoistoku zemlje.

Na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata, povremeno do 25 metara u sekundi, sa tendecijom postepenog slabljenja.Prethodno je objavljeno upozorenje da se u poslepodnevnim satima, na severu Srbije lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode.

Foto: D. Dozet

Očekuju se obilni pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 mm za kratak vremenski period, pojava grada i olujni vetar.

VATROGASCI SPASILI 9 PUTNIKA IZ KOMBIJA


Pripadnici MUP, Sektora za vanredne situacije, imali su veći broj intervencija u Severnobačkom okrugu zbog današnjeg nevremena, a u Subotici, koja je bila najpogođenija, vatrogasci su spasili devet putnika iz kombija koji se zaglavio ispod jednog podvožnjaka.


Nevreme je bilo praćeno obilnim padavinama i jakim vetrom.


U Subotici je za kratko vreme pala ogromna količina kiše, zbog čega je veliki broj ulica poplavljen, a najkritičnije je bilo ispod železničkog podvožnjaka koji je potopljen zbog ogromnog priliva vode, pa je saobraćaj bio obustavljen, preneli su mediji.


Vatrogasci-spasioci su na 27 lokacija uklonili stabla drveća sa saobraćajnica, a na osam lokacija su ispumpavali vodu iz dvorišta i objekata.


U intervencijama je učestvovalo 28 vatrogasaca-spasilaca sa 14 vozila.


Nema povređenih lica, navodi se u saopštenju MUP.Pala grana u Kosovskoj ulici u Beogradu
Pala grana u Kosovskoj ulici u Beogradu