NOVI v.d. direktor Instituta "Vinče" biće dr Snežana Pajović, iz Laboratorije za molekularnu biologiju i endokrinologiju ovog instituta, čiji je bila rukovodilac. Ona je kao jedini kandidat dobila podršku UO Instituta "Vinča", a kako saznajemo, izbor će biti potvrđen i u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na tajnom glasanju Snežanu Pajović podržalo je pet od sedam članova UO, jedan je bio uzdržan, a jedan nije uopšte glasao, iako je bio na sednici.

Zasedanje Upravnog odbora održano u petak, međutim, proteklo je burno. Sednica je čak i prekinuta i nastavljena u Ministarstvu prosvete.

Pročitajte još - "Vinča" dobija drugog v.d. direktora

- Oko 15-20 zaposlenih okupilo se ispred Instituta i, kada je sednica počela, upali su u salu. Tražili su da Upravni odbor izabere dosadašnjeg v.d. Zlatka Rakočevića, koji prethodno nije dobio potrebnu podršku za izbor - kaže izvor "Novosti" iz Instituta "Vinča". - Članovi UO su odlučili da sednicu prekinu i zajedno sa dosadašnjim v.d. Rakočevićem i njegovim savetnikom je nastave u Ministarstvu prosvete.

Naredna sednica UO zakazana je za 4. septembar i, kako saznajemo, na njoj će biti potvrđen izbor Snežane Pajović.

Ona je, inače, na čelu jedne od laboratorije u "Vinči" i redovni je profesor Medicinskog fakulteta u Nišu. Pre desetak godina bila je i državni sekretar u tadašnjem Ministarstvu nauke.