PROTIV odgovornih osoba u Centru za socijalni rad "Solidarnost" u Kragujevcu podneta je krivična prijava nadležnom Višem javnom tužilaštvu - Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Kraljevu, potvrđeno je za "Novosti" u ovoj ustanovi.

Prijavu su, kako saznajemo, podneli uzbunjivači iz kragujevačkog Centra za socijalni rad za krivično delo trgovina uticajem, koje je, prema njihovim navodima, počinilo rukovodstvo ove socijalne institucije u slučaju dodeljivanja starateljstva nad šestogodišnjom devojčicom iz Kragujevca. Prijavu je podneo i otac devojčice Ivan. S.

Pročitajte još: HAPŠENjE U PARAĆINU: Direktorka Centra za socijalni rad zloupotrebila položaj?

Centar je, naime, starateljstvo poverio majci, uprkos protivljenju struke, veštačenju i želji devojčice da živi sa ocem. To je, kako tvrde podnosioci krivične prijave, Centar za socijalni rad učinio iz straha od kontrole poslovanja ove ustanove od strane državnog revizora, a to je, prema rečima oca Ivana, upravo devojčicina majka.

Radi odluke o navedenoj krivičnoj prijavi, stoji u pisanom odgovoru kraljevačkog Višeg javnog tužilaštva - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije dostavljenog "Novostima", ovo tužilaštvo podnelo je zahtev MUP za prikupljanje potrebnih obaveštenja. Provere su u toku i po dobijanju izveštaja ovo tužilaštvo će blagovremeno doneti odluku o predmetnoj krivičnoj prijavi.