Portal za studentske prakse u kompanijama članicama Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija) www.ahk-praksa.com zvanično je pušten u rad, saopšteno je iz te Komore.

AHK Srbija je tim povodom pozvala danas sve zainteresovane kompanije s nemačkim kapitalom da oglase praktikantske pozicije na portalu komore za studentske prakse, kao i studente koji su na završnoj godini osnovnih ili master studija da pregledaju bazu otvorenih praktikantskih pozicija članova AHK Srbije, konkurišu i poboljšaju svoje šanse na tržištu rada.

Portal www.ahk-praksa.com nastao je na inicijativu "Modelom nemačkog poslovanja do radnog iskustva“ AHK Srbija i Univerziteta u Beogradu, u cilju stručnog usavršavanja studenata i njihovog boljeg povezivanja sa tržištem rada.

PROČITAJTE JOŠ - Potomci da finansiraju starije kroz "penziju za podršku"

Predsednik AHK Srbija, Ronald Zeliger i rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović potpisali su u martu ove godine Sporazum o saradnji u cilju stručnog usavršavanja studenata, njihovog boljeg povezivanja sa tržištem rada i predstavljanja rada kompanija-članica Komore.

Zeliger je tada istakao da bi stručna praksa trebalo da bude sastavni deo nastavnog procesa na osnovnim i master studijama svih fakulteta u cilju povezivanja teorijskog i praktičnog znanja i da kandidati sa radnim iskustvom u traženoj oblasti dobijaju posao pre nego oni koji su možda kvalifikovaniji za posao, ali "samo na papiru".

Prilikom potpisivanja sporazuma je sapšteno je da će Komora i Univerzitet u Beogradu tokom ove godine omogućiti onlajn platformu na kojoj će članovi AHK Srbije, ali i druge kompanije sa nemačkim kapitalom koje nisu članovi, redovno objavljivati otvorene pozicije za praksu u njihovim preduzećima.