NAPAD na novinara predstavlja napad na čitavo društvo, a onima koji ruše spomen-obeležje poručujemo da nas ti postupci neće obeshrabriti i da ćemo nastaviti da tražimo istinu i pravdu za svoje kolege.

Pročitajte još: Ponovo postavljen krst na spomen obeležje u Velikoj Hoči (FOTO)

Ovo je u petak, prilikom postavljanja spomen-ploče kidnapovanim novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću, kod Orahovca, na putu između Zočišta i Velike Hoče, rekao Nino Brajević, ispred Udruženja novinara Srbije. Članovi UNS su po osmi put postavili ploču nestalim novinarima Radio Prištine.

Đuro Slavuj i Ranko Perenić nestali su na putu Velika Hoča - Zočište, a UNS od 2012. godine na mestu gde su poslednji put viđeni postavlja obeležje na kome na srpskom i albanskom jeziku piše: "Ovde su 21. avgusta 1998. otete naše kolege novinari Đuro Slavuj i Ranko Perenić. Tražimo ih."

Pročitajte još: UNS: Šesti put srušena ploča nestalim novinarima kod Orahovca

Podsećajući da je od postavljanja ploča srušena već sedam puta, Budimir Ničić, predsednik UNS na KiM, izrazio je nadu da spomen-obeležje nestalim novinarima više neće biti simbol i primer nerada institucija čiji posao je bio, kako je istakao, da otkriju ko ih je do sada rušio.

Postavljanju spomen-ploče prisustvovala je i Snežana, supruga nestalog Ranka Perenića, a bio je tu i Jan Bratu, šef misije OEBS.