JEDNO od najtragičnijih obeležja današnjice leži u tome što je vera pogrešno shvaćena i negativno predstavljena, rekao je u uskršnjoj poslanici beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, povodom predstojećeg Uskrsa po gregorijanskom kalendaru.

- Toliki vernici nemaju o njoj celovito saznanje. Oni ne poznaju ni velika Božja dela u istoriji. Većina ljudi, pre svega, ne veruje dosledno u Boga Stvoritelja. Žive kao da Boga nema i ponašaju se kao da su oni sami jedini gospodari svega stvorenog, pa i svog tela - poručio je beogradski nadbiskup.


PROČITAJTE JOŠ - Hočevar: Neka 2019. godina bude godina rađanja mira


On je pozvao sve da prate put Gospodnji, te da se, poput Isusa Hrista, oslobode "umora, zaborava, sebičnosti, mržnje, svađe i ratova", kao i da pobedonosnom snagom "snažno utemelje svoju budućnost".

- Isus nam je pokazao kako se umire izvorima svakog zla, to jest grehu, i kako se vaskrsava u novi život zajedništva, to jest ljubavi - dodao je Hočevar, koji je uputio čestitku povodom Uskrsa i patrijarhu srpskom Irineju i svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve. On je podsetio da SPC ove godine slavi 800 godina autokefalnosti.

- Svi članovi naše nadbiskupije se iskreno mole Gospodu da Vam udeli svu snagu i pobedu ljubavi vaskrslog Gospoda. Tako će obeležavanje osamstogodišnjice autokefalnosti doprineti podmlađivanju, svetosti i svedočenju Vaše Svete Crkve - kazao je nadbiskup u čestitki srpskom patrijarhu.