Glavna tužiteljka Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, sa zvaničnicima Posebnog odseka za ratne zločine, sastala se u četvrtak u Sarajevu sa tužiteljkom za ratne zločine Republike Srbije Snežanom Stanojković i njenim saradnicima, rečeno nam je iz Tužilaštva BiH.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkoj saradnji dva tužilaštva u naporima da počinjeni ratni zločini ne ostanu nekažnjeni, saradnji u okviru Protokola o saradnji, traženju nestalih osoba, kao i ostalim aktuelnim pitanjima iz oblasti procesuiranja predmeta ratnih zločina, u kojima je potrebna saradnja i komunikacija tužilaštva dve zemlje.

- Tužilaštvo BiH i Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije, potvrdili su zainteresovanost za jačanje regionalne saradnje između tužilaštava u regionu – kažu za „Novosti“ u Tužilaštvu BiH.

PROČITAJTE JOŠ - Snežana Stanojković novi tužilac za ratne zločine

Zajednička saradnja ključna je da počinjeni ratni zločini ne ostanu nekažnjeni, te da se osumnjičeni privedu pravdi, bez obzira na to gde se nalaze, kao i da svdoci i žrtve imaju potrebnu pomoć i podršku u postupcima koji se vode u tužilaštvima i sudovima Bosne i Hercegovine i Srbije.