U PRATNjI Radiše Pavlovića, člana republičke Komisije za nestale bebe i predsednika Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" i svog supruga Marka, Dijana Micić (23), majka bebe koja je preminula nakon porođaja pre dve godine, a koja se nalazi u zamrzivaču u kraljevačkoj Opštoj bolnici "Studenica" sa još 12 mrtvorođenčadi, podnela je u ponedeljak Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu dopunjene krivične prijave protiv četvorice lekara ove ustanove.

Prijave su podnete uz sumnju na zloupotrebu službenog položaja direktora, kao i nesavesnog lečenja i nesavesnog rada u službi trojice lekara sa Odeljenja ginekologije. Dijana Micić u svojoj prijavi zahteva da tužilaštvo sprovede istragu i podigne optužnicu, kao i da se hitno i bez odlaganja u ovlašćenoj stručnoj instituciji uradi DNK analiza leša njene bebe.

PROČITAJTE I: DNK ANALIZOM DO ISTINE: Roditelji preminule bebe predali zahtev kraljevačkoj bolnici


- U martu 2017. prevremeno sam se porodila u 26. nedelji trudnoće. Tada su mi najpre rekli da je dete mrtvorođeno i da dođem za 40 dana za rezultate obdukcije. Kada sam ponovo došla, saopštili su mi da je beba bila živa dva minuta nakon porođaja i da je usled nedovoljno razvijenih pluća preminula - kaže Dijana Micić. - Nikakvu saglasnost nam nisu tražili, ni da mrtva beba ostane u bolnici, ni za bilo šta drugo. A nedavno su odbili naš zahtev da se obavi DNK analiza.


PROČITAJTE I:MISTERIJA DRUGOG ZAMRZIVAČA U KRALjEVAČKOJ BOLNICI: Komisija za nestale bebe zahteva punu istragu


U svojoj prijavi, Dijana je navela i "da je pre porođaja lekar koji joj je vodio trudnoću obavio ultrazvučni pregled i rekao da je sve u redu i da trudnoća ide svojim tokom. Nakon njegovog odlaska, u drugoj smeni nastali su problemi posle davanja medikamenata za izazivanje prevremenog porođaja".


OČEKUJU ISTRAGU

- ZAHTEVAMO sveobuhvatnu istragu tužilaštva. Nećemo dozvoliti da se zataškava ni ovaj, ni ostalih 12 slučajeva. Istina mora da izađe na videlo - dodaje Radiša Pavlović iz republičke Komisije za nestale bebe.