Ansambl “Venac” povodom dvadesetogodišnjice bombarodvanja naše zemlje snimio spot u kome poručuju da je jedina stvar koju žele mir

- Tog proleća oduzeli ste nam sve. Oduzeli ste nam dve hiljade nevinih života, a bio je i 79 nevino nastradale dece. Vaše nemilosrdne bombe su ranile 12 000 ljudi i proterale 230 000 Srba i drugog nealbanskog stanovništva sa KiM i uništile svaki pedalj naše prelepe zemlje. Ali i posle svega mi Vas ne mrzimo već žalimo zbog vašeg greha prema nama i vašeg zverstva i zla koje je duboko usađeno u vama i znajte da našu sprsku zemlju nećemo napustiti nikada.

Tekst koji izgovara mala prelepa devojčica u narodnoj nošnji, kolo oko manastira Gračanica kao i snimcima drugih svetinja na KiM, pesmom “Ovo je Srbija” ali i poruka da “jedino što želimo jeste mir” čine spot koji je povodom dvadesetogodišnjice bombarodvanja naše zemlje snimio Ansambl “Venac” profesionalni ansambl iz Gračanice. Ovaj spot koji traje 3 minuta i 28 sekundi izazvao je burne emocije, a njegova poruka uz vazdušne sirene i zvonjavu zvona glasi da se “Ne zaboravi” i “Slava herojima”.