KOMPANIJA SBB ugasila je kanale Radio-televizije Srbije u dijaspori zbog nemogućnosti da ostvari enormni profit. Očigledno je da SBB ima dvostruku poslovnu politiku, tačnije vrednost svojih kanala precenjuje, dok tuđe kanale potcenjuje, saopšteno je u četvrtak iz "Telekoma Srbija".

Oni naglašavaju da je dobro poznato da je "Telekom" pobedio na javnom pozivu za distribuciju RTS-ovih kanala, a da SBB nije želeo ni da učestvuje na tom pozivu.

"Junajted grupa", u čijem sastavu posluje SBB, u četvrtak je u svom saopštenju navela da je zbog građana u inostranstvu pokušala da pregovara nekoliko meseci sa "Telekomom", "apelujući na tu kompaniju da ponudi realne cene za otkupljeno pravo distribucije programa RTS u inostranstvu, ali da nije mogla da prihvati ucenjivački pristup i nerealne tržišne cene".


PROČITAJTE JOŠ: Internet kao opasnost

- SBB-u nije problem da svoje kanale naplaćuje dva evra po korisniku i time ostvaruje ogromnu zaradu, ali je veliki problem da RTS-ove, inače gledanije kanale, plati duplo manje - ističu u "Telekomu". - Kao i do sada, mi poslujemo transparentno, ali ne možemo da dozvolimo SBB-u da obmanjuje, kako korisnike, tako i najširu javnost. Jasno je da se ovoga puta SBB odlučio za nepristojan, nelojalan i ucenjivački odnos, kako prema potencijalnim partnerima, odnosno nama, tako i prema korisnicima.

Prema njihovom mišljenju, reč je o pogrešnom načinu da se promovišu određeni kanali SBB-a i urušava ugled jednog od najvećih nacionalnih brendova, domaćeg operatora "Telekoma Srbija". Oni podsećaju da su programi RTS-a kao i do sada dostupni svim korisnicima u dijaspori preko RTS Planete, kao i putem drugih operatora i po povoljnijim cenama.