SVE bombe na svetu ubijaju, samo su američke "lekovite". U Vašingtonu ih nazivaju anđelima koje su poslali na Jugoslaviju 1999. A, bombardovanje Libije bilo je "humanitarna misija".

I tako, od završetka Drugog svetskog rata, za 74 godine, SAD su vojno intervenisale u pedesetak zemalja sveta. U sukobima, ratovima, incidentima, samoproglašeni mirotvorci zapravo su samo dodavali ulje na vatru, a stradalo je oko 20 miliona ljudi.

Sada je na red došla Venecuela. Na stav Srbije da nećemo da se mešamo, stigla je opomena američkog ambasadora Kajla Skota da smo na "pogrešnoj strani istorije". Zabrinuo se da je narod Venecuele gladan, ne setivši se američkih sankcija zbog kojih je Jugoslavija trpela glad.

Pročitajte još - Dokazi, pa tužbe za NATO bombardovanje

Možda bi diplomata koji je nedavno, usred Vlade Srbije, zemlje u kojoj je gost na privremenom radu, samouvereno rekao da je Kosovo nezavisno, mogao da odgovori na pitanje na kojoj su strani istorije bile SAD kada su u sekundi sravnjeni Hirošima i Nagasaki. Ili, na čijoj je strani istorije danas kada podržava "nezavisno Kosovo", štiti teroriste OVK u čijim redovima su bili trgovci organima ubijenih Srba u slučaju "Žuta kuća". Kad stoji uz potomke onih koji u Drugom svetskom ratu nisu izabrali "američku" stranu.

Ko ima pravo da određuje šta je prava strana istorije? I da postavlja pravila da je pravi i jedini izbor onaj koji bira SAD.

Po svoj prilici, Skot je zaboravio diplomatske manire. Njegova poruka, diplomatski rečeno, bila je neučtiva i neprimerena. Zalutao je u svojim izjavama, poput onih NATO bombi, koje su "greškom" pogodile bolnicu, voz ili most 1999.

Ili, što bi rekao Vinston Čerčil, samo troši vreme da miri sporove kojih ne bi ni bilo da on nije diplomata.