U SRETENjSKOM dvobroju „Večernjih novosti“ za 15. i 16. februar na povećanom broju strana čekaju vas i tri poklon dodatka: Doktor u kući, Kulturni dodatak i TV Novosti.

Uz to, osim brojnih aktuelnosti, u ovom izdanju čeka vas niz zanimljivih intervjua, reportaža i analiza.

Tema broja je ocena istoričara da u novijoj srpskoj istoriji nema važnijeg datuma od 15. februara, ali da naš narod još nije u potpunosti svestan šta sve znači Sretenje.* * * * * * * * * * *


PREDSEDNIKA MOLE I DA IM NABAVI KOZE

Šta sve građani traže od šefa države u pismima koja mu predaju tokom obilaska Srbije: R. S. iz sela kod Bujanovca molio da mu se nabave koze. Par iz Vranja pitao za pomoć da idu na vantelesnu oplodnju. Neki bi i da im Vučić plati račun za struju.


Foto J.Simić

* * * * * * * * * * *

MILOVAN DANOJLIĆ: LEVICA SE UTOPILA U DESNICU

Književnik i akademik o „Pismima bez adrese 3“, literaturi i politici, srpskoj eliti i sudbini: Ideologija slobodnog tržišta i bespoštedne konkurencije je surovija od boljševičke utopije.


* * * * * * * * * * *

NAROD JOŠ NE ZNA ŠTA ZA NAS ZNAČI SRETENjE

Istoričari saglasni da u novijoj srpskoj istoriji nema važnijeg datuma od 15. februara. Država treba da radi na tome da Dan državnosti bude više prihvaćen. Mnogobrojne ankete pokazuju da dosta građana ne zna zašto se ovaj dan praznuje.


* * * * * * * * * * *

RIALDA KADRIĆ ŠEBEK: JOŠ SE SEĆAM BOBINOG POLjUPCA

Nekada omiljena junakinja serijala koji je počeo „Ludim godinama“, danas je uspešan psihoterapeut. Dobila ulogu Marije kada je filmsku ekipu „ubedila“ da je trudna. Gluma nije postala njeno zanimanje.


* * * * * * * * * * *

OMČIKUS: DUNAV JE NA PLEĆIMA POD NAŠIM PROZOROM

Ljubav u trećem dobu Petra Omčikusa i Meri Berković, sreli su se 1966, a život ih spojio opet 2011. Proslikao sam čim sam se rodio, a sad žalim što ne mogu da slikam „žute prsluke“. Pariz sam osvojio, ali mi je ovde u Zemunu odlično.

* * * * * * * * * * *

MORETI: KOSOVO POLjE JE PRELEPO, TO JE VAŠE RODNO MESTO

Francuski advokat koji zastupa Crvenu zvezdu Erik Dipon Moreti: Branio sam čak i jednog Srbina iz Prizrena. Tužba protiv crveno-belih je bez osnova. Volim fudbal, Ivan Ćurković je obeležio celo moje detinjstvo.