NAJBOLjI teniser na svetu Novak Đoković i njegova supruga Jelena otvorili su prvi vrtić u Mačvanskom Prnjavoru, u koji je Fondacija "Đoković" uložila 32,7 miliona dinara. Rekonstruisani prostor pripadao je tamošnjem domu zdravlja, a u njemu će boraviti više od 150 dece iz ovog mesta i okolnih sela.

Pročitajte još: Novak gradi vrtić u "Stepi"

- Biti dete je najlepša stvar, jer tada smo najhrabriji i najotvoreniji prema svetu, spremni da istražujemo - rekao je Đoković u Mačvanskom Prnjavoru. - Detinjstvo je od ogromne važnosti za formiranje ličnosti, zbog čega pružanje jednakih šansi svoj deci predstavlja naš apsolutni imperativ.

Đoković je dodao da je Jelenu i njega uloga roditelja dodatno okrenula brizi prema najmlađima i da mu je drago što će mališani iz ovog mesta imati priliku da u vrtiću sklope nova prijateljstva i prve simpatije, uče i razvijaju se čitajući knjige i slušajući bajke, da se zajedno smeju.

Pročitajte još: Nole najsrećniji kad pomaže deci

Da bi se deo zgrade doma zdravlja od 700 kvadrata pretvorio u namenski objekat, izmenjene su instalacije, stolarija, podovi i zidovi. Nova je kuhinja, a mokri čvorovi su prilagođeni deci. Vrtić je dobio nameštaj, didaktičke igračke i materijale, kao i igralište.

U pratnji čelnika Šapca, Đokovići su potom obišli objekat i razgovarali sa decom i vaspitačima. Gradonačelnmik Šapca Nebojša Zelenović i direktorka šabačke Predškolske ustanove "Naše dete" Sandra Mićić zahvalili su se u ime grada i ustanove, a ispred vrtića proslavljenog tenisera sačekali su brojni fanovi.

Foto promo/J. Ivanović

RENOVIRALI I SAGRADILI 43 OBDANIŠTA

OVO je 43. vrtić u Srbiji koji smo renovirali ili sagradili. Namera nam je da ih u narednim godinama bude još više - najavila je Jelena Đoković, direktorka Fondacije.