INTERNET portal "Govori Srbija" objavio je fotografije i video-materijal sastanaka u hotelu "Hilton", održanih između lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića i jedne od organizatorki protesta "Jedan od pet miliona" Jelene Anasonović i, kako navode, zvaničnika Ambasade SAD koji su u političkom sektoru navodno zaduženi za specijalne tajne operacije.

PROČITAJTE JOŠ - Protest u Beogradu: Đilas i Borko vodili šetnju

Prema fotografijama i video-zapisu postavljenim na pomenutom portalu, moguća je povezanost Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i demonstracija u Beogradu koje se od decembra prošle godine održavaju pod parolama "Stop krvavim košuljama" i "1 od 5 miliona".

PROČITAJTE JOŠ - Rat "do istrebljenja" Biljane i Sergeja 

Naime, jedan od organizatora protesta, Jelena Anasonović, uslikana je u foajeu beogradskog hotela, u društvu trećeg sekretara Ambasade SAD, Katerin Virdžinije Valzak. Takođe, u restoranu istog objekta, Sergej Trifunović, novoizabrani predsednik Pokreta slobodnih građana, sastao se sa Dejvidom Lingrenom Gerenbekom, savetnikom u američkoj ambasadi, i Natanom Albaharijem, pripadnikom fondacije ISAC, koja u Srbiji zastupa evroatlantske interese.


Susretom opozicionih lidera i američkih specijalnih agenata koordinirao je navodno Denis Ibišbegović, pripadnik inicijative "Ne davimo Beograd".


Jelena Anasonović i Katerin Virdžinija Valzak


Kako se dalje navodi na ovom portalu, po svemu sudeći, postoje indicije da se protesti u Beogradu kontrolišu i usmeravaju iz Ambasade SAD, te da lideri opozicionog saveza deluju po uputstvima stranog faktora, čiji je zadatak mešanje u unutrašnja pitanja Republike Srbije i destabilizacija zemlje.