CENTAR za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja je raspisao konkurs za novinarsko priznanje koje nosi ime prerano preminulog dopisnika "Večernjih novosti" iz ovog dela Srbije Slađane Veljković. Organizacioni odbor doneo je odluku o dodeli tri ravnopravne nagrade - u vidu plakete i 200 evra koliko će donirati ovdašnja kompanija "Britiš-ameriken tobako" - koje će laureatima prvi put biti dodeljene na dan Slađanine smrti, 8. jula.

Pročitajte još - NOVINARSKOM PRIZNANjU IME NOVINARKE "NOVOSTI": U sećanje na Slađanu Veljković

Rok za predlaganje kandidata na elektronsku adresu nagradasladjanaveljkovic@gmail.com ističe 15. juna, nagrađeni će biti najbolji u tri kategorije - reportaža, uređivački rad u lokalnim medijima i novinarski poduhvat - a u konkurenciji će biti sadržaji iz svih medija objavljeni od 8. jula 2018. do 15. juna ove godine.

- Prerano preminula Slađana Veljković je reportažama u "Večernjim novostima", za koje je izveštavala iz Pčinjskog okruga, ostavila neizbrisiv trag, a nagrada za najbolji uređivački rad je ustanovljena kao omaž njenom angažovanju u nedeljniku "Vranjske" - navedeno je u pozivu koji je potpisala predsednik CMTDO i Slađanina koleginica Jelena Stojković, aktuelni dopisnik našeg lista.