PORODICA malog Dušana Todorovića koji se leči od karcinoma na jednoj klinici u Španiji je otkrila identitet tajnog darodavca koji je direktno na račun klinike u Barseloni uplatio preostali iznos od 71.000 evra. U pitanju je reprezentativac Srbije i fudbaler Mančester junajteda Nemanja Matić!

Dušanov otac je iz Barselone poručio da će mališanu uskoro početi terapija:

- Svi se molimo Bogu da terapija počne da deluje. Verujemo da želite da znate ko je anonimni uplatilac. U pitanju je gospodin Matić. Nemanja Matić kome se i ovim putem zahvaljujemo od srca. Da ne nabrajamo pojedinačno i iz toga napravimo propust, želimo da se zahvalimo apsolutno svima koji su na bilo koji način uz nas! Duki je ujedinio ljude, Duki je spojio nespojivo. Dragi ljudi, isti, slični, različiti, hvala vam još jednom na svemu! Još jednu molbu kao roditelji imamo, a to je da u miru nastavimo našu borbu, a to je borba za Dukijev život što nam je prvi i jedini cilj! HVALA VAM - napisala je porodica Todorović.

PROČITAJTE JOŠ - PRVA SLIKA MALOG DUŠANA IZ BARSELONE: Dečak hrabar u najtežim trenucima

Mali Dušan Todorović iz Kušiljeva kod Svilajnca je praktično digao Srbiju na noge i ujedinio je u nameri da što pre počne lečenje od karcinoma.

Inače, ovo nije prvi humani gest Nemanje Matića. Poznato je da u svom rodnom Vrelu kraj Uba, još iz vremena dok je igrao za engleski Čelsi praktično pomaže najugroženije komšije kojima u lokalnoj prodavnici pokriva višemesečne račune za najosnovnije životne namirnice. Istovremeno, Matić je nedavno finansirao rekonstrukciju stadiona u Ubu koji je poneo ime Dragana Džajića. Ubljani su mu se odužili na simboličan način tako što su u maju ove godine dali jednoj ulici ime po njemu.

Interesantno je da Matić konstantno ulaže u Srbiju i svoj rodni kraj, pa je tako sa bratom Urošem izgradio savremenu "Fudbalsku akademiju Matić" koja u Ubu ispunjava najviše evropske standarde po kvalitetu.

Potez Nemanje Matića koji je samoinicijativno otkrila porodica Todorović je samo dokaz koliko su pojedini sportisti veliki ljudi i dobrotvori!

NEĆE MESIJA NEGO MILETIĆA

POŠTO se bolnica u kojoj se leči Dušan nalazi blizu stadiona Barselone, lekari su ga pitali da li bi hteo da mu dovedu u posetu Lionela Mesija, Pikea ili nekog trećeg asa Katalonaca. Odgovorio je odrično, i rekao da hoće jedino desnog beka Partizana Nemanju R. Miletića, koji mu je omiljeni igrač.