Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas policajcima-polaznicima trećeg ciklusa obuke za primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, da u borbi protiv tog društvenog problema "ne smeju bežati od sopstvene odgovornosti", saopšteno je danas.

Podsetivši da je Zakon o sprečavanju nasilja u porodici stupio na snagu 1. juna prošle godine, Stefanović je rekao da je tokom njegove primene prepoznato "gde je policija pravila greške, a šta je radila dobro".

PROČITAJTE JOŠ: UHAPŠEN NASILNIK: Tukao majku tučkom za meso po glavi

"U ovih godinu dana uvideo sam da je bilo i naših propusta, najčešće su propusti kada neozbiljno shvatimo nekoga ko traži pomoć. Nekad je poziv za pomoć i pogled, ponašanje ili nešto treće, ali baš zato policajac mora da bude neko ko oseća, ko vidi problem, ko može da ga predvidi i predloži kako da se reši", kazao je Stefanović.

PROČITAJTE JOŠ: PIJANI OTAC BRUTALNO ISPREBIJAO SINA (2): Monstrum tukao dete dok se nije onesvestilo, a onda mlatio i ostatak porodice

Stefanović je ocenio i da je neophodno da se celokupno društvo uključi u borbu protiv nasilja u porodici.

"Nema čarobnog štapića, nema tog zakona, formule, matematičke jednačine koja će u potpunosti da reši problem kada postoji mržnja unutar jedne porodice... Nema te formule, ali ima velikog rada policije i ozbiljnih ovlašćenja u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici", rekao je Stefanović.