DRAMA sa srećnim krajem! Iako na godišnjem odmoru u Grčkoj, dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja u Kraljevu, u nedelju ujutro je na plaži u Leptokariji, poznatom grčkom letovalištu, prisebnom i profesionalnom reakcijom spasla život turisti Z. G. (51), iz Novog Sada.

Ovom Novosađaninu je, po rečima dr Krčevinac, najverovatnije pozlilo i on se, naočigled mnogobrojnih kupača, bukvalno srušio na zemlju, nedaleko od mesta gde se sunčala.

- Kolega Grk i ja smo mu odmah pritrčali u pomoć. Smenjivali smo se pri masaži srca i davanju veštačkog disanja, čak sam mu stavila i komad drveta u usta da se ne uguši. Reanimacija je trajala oko 15 minuta. Strahovala sam da nećemo uspeti, ali nismo hteli da odustanemo i, na sreću, uspeli smo da ga povratimo - prenosi nam detalje dr Krčevinac, sa kojom smo razgovarali samo nekoliko sati pošto je iz kandži smrti otrgla našeg turistu.

PROČITAJTE JOŠ - LEKARI TIMSKI SPASLI POVREĐENOG DRVOSEČU: Stanislavova rebra pretvorena u "piljevinu"

Prema njenim rečima, Hitna pomoć je zatim stigla iz Katerinija, udaljenog od Leptokarije tridesetak kilometara, pa je Novosađanin ambulantnim vozilom prebačen u tamošnju zdravstvenu ustanovu.

- Prilazili su mi ljudi sa plaže i čestitali, mnogi su i aplaudirali. Pošto slabo govore engleski, Grci su mi podignutim palcem uvis dali do znanja da je Novosađanin živ i da je dobro. Pokušaću da saznam u kakvom je stanju - dodaje dr Krčevinac.

SAMO SAM RADILA SVOJ POSAO

DR Krčenivac kaže da je neopisiv osećaj kada se u ovakvim uslovima nekom spase život.

- Ja sam samo radila svoj posao - govori nam skromno. - Srećna sam i ponosna i nadam se da će se ovaj srpski turista uspešno oporaviti i zdrav vratiti u domovinu.