Vozila na graničnom prelazu Gostun između Srbije i Cene Gore čekaju dva sata, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS), pozivajući se na podatke granične policije.

Pročitajte još: UDES NA AUTO-PUTU: Auto podleteo pod kamion, tri osobe povređene

Putnička vozila na graničnom prelazu Horgoš, između Mađarske i Srbije, čekaju oko sat i po.

Vozila na prelazima Batrovci sa Hrvatskom, Preševo sa Makedonijom i Gradina sa Bugarskom čekaju od 30 do 60 minuta.

"Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja, vozačima preporučujemo korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza", naveo je AMSS.

STANOJEVIĆ: KORISTITE ALTERNATIVNE GRANIČKE PRELAZE


Zamenik načelnika Uprave granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova Milan Stanojević upozorava da se tokom predstojećeg vikenda očekuju veće gužve na graničnim prelazima, posebno na Horgošu, zbog čega apeluje na građane da koriste alternativne prelaze.


"Građani mogu koristiti alternativne granične prelaze prema Mađarskoj, pre svega Horgoš 2, potom prelaz Kelebija, Bački Vinogradi i Đala. Alternativni granični prelazi sa Hrvatskom su Šid, Bačka Palanka i Sot, dok prema Makedoniji preporučujemo Prohor Pčinjski", naveo je Stanojević.


On je preporučio građanima da se pre polaska na put informišu o stanju i vremenu zadržavanja na graničnim prelazima i shodno tome koriste alternativne granične prelaze.


"Imajući u vidu pojačan intenzitet saobraćaja tokom letnjih meseci Uprava granične policije pojačala je sve kapacitete kako bi omogućila što kraće zadržavanje građana na graničnim prelazima", istakao je Stanojević.