LIDER radikala Vojislav Šešelj pokreće reviziju sudskih postupaka koji su vođeni protiv Milorada Ulemeka Legije i Zvezdana Jovanovića koji su osuđeni na maksimalne zatvorske kazne od 40 godina.

PROČITAJTE I: Dačić: Štitovi Nemanjića pravim čuvarima srpskih vrednosti

Ovo je u četvrtak, posle posete nekadašnjem komandantu Jedinice za specijalne operacije, najavio prvi čovek SRS, koji će u petak u ćeliji obići i Jovanovića.

- I Legija i Zvezdan imali su nezakonita suđenja pod dosmanlijama. Za preduzimanje pravnih lekova dobio sam ovlašćenje od Legije, a nadam se da ću ga dobiti i od Zvezdana. Oni su me zvali da im dođem u posetu, a Ministarstvo pravde je odobrilo - rekao je Šešelj.

Ulemek u Posebnom odeljenju KPZ "Zabela" izdržava jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, bivšeg predsednika Predsedništva Srbije Ivana Stambolića, za delovanje "zemunskog klana" i za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali.

Šešelj je naveo i da Jovanović, koji je osuđen da je ubio premijera Zorana Đinđića, "nije hteo da prizna ono što nije učinio, iako su ga tukli, već je to učinio tek kad su mu zapretili likvidacijom porodice". On je dodao i da će se ispitati uloga Nate Mesarović, koja je sudila u postupku za ubistvo Đinđića. Lider SRS je poručio i da moraju detaljno da se istraže ubistva Slavka Ćuruvije, Ivana Stambolića i atentat na Ibarskoj magistrali.