PUNIH 28 meseci traje potraga za Biljanom Đorić (22) iz Mataruške Banje kod Kraljeva, studentkinjom Ekonomskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, koja je bez traga nestala još 2. decembra 2015.

Njeni roditelji, otac Goran i majka Vesna, krajem 2017. dobili su informaciju da je njihova ćerka u avgustu prošle godine navodno viđena u Grčkoj, u jednom letovalištu u okolini Soluna, što im je podgrejalo nadu da je Biljana živa i zdrava.

- Jedan Novosađanin je tamo letovao i prijavio policiji da je Biljanu video kako radi u jednoj prodavnici i da mu je rekla da živi u selu kod Soluna. To je i meni lično potvrdio, a videvši moju suprugu Vesnu rekao je da je gotovo siguran da je to bila naša kćerka - priča Biljanin otac Goran Đorić, koji sada sa porodicom živi u Kragujevcu.

- Naravno da sam odmah hteo da sednem u kola i krenem u Grčku, ali su mi inspektori savetovali da to ne činim, jer je istraga naše policije i Interpola o pozadini njenog nestanka u toku, kao i provera da li je ta devojka baš naša Biljana.

PROČITAJTE I: POSLE ŠEST DANA POTRAGE: Jelena iz Pančeva pronađena drogirana kod Obrenovca

Đorić dodaje i da su njegovi poznanici nedavno boravili baš u tom letovalištu nadomak Soluna, ali da je radnja gde je Biljana navodno viđena - trenutno zatvorena.

Poslednji put Biljana je viđena oko ponoći 2. decembra 2015. kod kafane "Zadužbina" u centru Kraljeva gde je ušla u taksi iz kojeg je, posle kraće vožnje, samo nekoliko minuta kasnije, izašla ispred Višeg suda u Karađorđevoj ulici. Tu joj se gubi svaki trag. Nekoliko sati pre nestanka, Biljana se majci javila telefonom iz Studentskog doma u Kosovskoj Mitrovici, ali joj nije rekla da će te večeri vozom doputovati u Kraljevo.

Vesna i Goran Đorić / Foto G. Šljivić


- Njene drugarice sa kojima se videla po dolasku u Kraljevo tvrde da im je rekla da će prespavati kod rođaka, ali se ni tim rođacima nije javila. Ništa nije upućivalo da će bez traga nestati. Iza nas su neprospavane noći. Čekamo i nadamo se - kaže Goran Đorić.


PRVI OPIPLjIVIJI TRAG

U GRČKOJ nije počela sezona i većina radnji po letovalištima je zatvorena. Gotovo dve i po godine tražimo našu kćerku i ovo je prvi opipljiviji trag. I dalje ne znamo ni kako je, ni zašto je nestala, ali se nadamo da je živa i zdrava - dodaje Goran Đorić. - Beogradska policija radi na njenom slučaju i imamo puno poverenje u njih i u Ministarstvo unutrašnjih poslova sa Nebojšom Stefanovićem na čelu.