GRUPA roditelja, uglavnom očeva, ali i bake, deke kao i poneka majka, okupila se u utorak ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja protestujući zbog, kako navode, diskriminatorskog odnosa centara za socijalni rad kada je u pitanju viđanje očeva sa decom posle razvoda.


Tražili su susret sa ministrom Zoranom Đorđevićem i predali mu spisak zahteva. Između ostalog, traže da se ukine polna diskriminacija centara u postupcima davanja stručnog mišljenja sudovima prilikom poveravanja deteta, zabranu otuđivanja dece od roditelja sa kojima žive, suspendovanje svih radnika socijalne zaštite koje plaćaju strane kompanije u postupcima međunarodnog usvojenja.


Pročitajte još - I tate su dobre mame


- Deca se uzimaju iz bioloških porodica i daju na usvajanje, i neko na tome debelo zarađuje - optužio je Dušan Trifunović, predsednik organizacije "Muška sigurnost - sigurnost za sve".


Željko Grujičić iz Surčina video je poslednji put svoju decu 2011. Žena mu, kako je rekao, ne da da ih viđa uprkos sudskoj presudi, ali zato je u obavezi da plaća alimentaciju.100.000 USKRAĆENIH


- JA sam jedan od 100.000 očeva u Srbiji koji ne mogu da viđaju sopstvenu decu. Već devet godina čekam da se ispuni sudska odluka - rekao je Dejan Kostić iz Velike Plane.